image

Google: AI-gegenereerde nieuwslezers gebruikt bij beïnvloedingscampagne

woensdag 26 juni 2024, 15:11 door Redactie, 1 reacties

Een campagne op YouTube heeft door AI-gegenereerde nieuwslezers gebruikt om mensen te beïnvloeden, zo stelt Google vandaag. De 'nieuwslezers' verschenen eerder dit jaar in video's over de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Google laat weten dat deze beïnvloedingscampagne, die gericht was op Taiwanese gebruikers, de grootste was die het tot nu toe van de achterliggende groep heeft waargenomen. De video's werden eerder al in de Taiwanese media genoemd.

De groep, die de naam Dragonbridge heeft aan de Chinese overheid gelieerd zou zijn, zou echter ook al in 2022 en 2023 AI-gegenereerde nieuwslezers hebben ingezet. Het aantal keer dat de video's worden bekeken is echter zeer beperk. Dertig procent van de 900.000 video's van de groep die vorig jaar werden verwijderd was nul keer bekeken, aldus Google. Vorig jaar meldde securitybedrijf Mandiant, dat onderdeel van Google is, dat aanvallers taalmodellen kunnen gebruiken om gericht materiaal voor een bepaalde doelgroep te maken, ongeacht of ze de taal van de doelgroep begrijpen.

Image

Reacties (1)
26-06-2024, 18:44 door Anoniem
Verkondig de waarheid en niets dan de waarheid.
Oorlog wordt gevoed door leugens.
Vrede luistert alleen naar de waarheid.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.