image

Ex-medewerker Nuance verdacht van stelen gegevens 1 miljoen patiënten

woensdag 26 juni 2024, 16:09 door Redactie, 0 reacties

Een ex-medewerker van spraaktechnologiebedrijf Nuance, dat eigendom van Microsoft is, is in de Verenigde Staten aangehouden op verdenking van het stelen van de gegevens van meer dan één miljoen patiënten. Dat meldt ziekenhuisketen Geisinger in een verklaring. Geisinger ontdekte eind november vorig jaar dat een voormalig medewerker van Nuance twee dagen na zijn ontslag toegang tot patiëntgegevens had verkregen.

Het gaat mogelijk om de gegevens van meer dan één miljoen patiënten die daarbij zijn gestolen. Vanwege het politieonderzoek werd Nuance gevraagd om patiënten tot nu niet te informeren. De betreffende ex-medewerker is inmiddels aangehouden en aangeklaagd. De mogelijk gestolen patiëntgegevens bestaan uit geboortedatum, adresgegevens, opname- , ontslag- of overplaatscode, medisch dossiernummer, geslacht, telefoonnummer en afkorting van de behandellocatie.

Geisinger telt tien ziekenhuizen en 134 zorglocaties en bedient 1,2 miljoen mensen. Nuance biedt onder andere spraakherkenningssoftware voor artsen. Het bedrijf werd in 2021 voor bijna twintig miljard dollar door Microsoft overgenomen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.