image

Politie Den Haag laat deelnemers hackathon aan echte cyberzaken werken

maandag 1 juli 2024, 13:33 door Redactie, 5 reacties

De politie organiseert opnieuw een hackathon waarbij het deelnemers aan echte cyberzaken laat werken. De zaken worden voorafgaand aan het evenement geanonimiseerd. "Zo kunnen ook de deelnemers zonder strafrechtelijke bevoegdheden werken aan de zaken", aldus de politie. De zaken gaan over digitale criminaliteit die de politie het meest ziet, zoals phishing, WhatsAppfraude en bankhelpdeskfraude.

Via de hackathon hoopt de politie aanknopingspunten te vinden om de zaken op een later moment op te kunnen lossen. "We kunnen de kennis van private partijen als politie ook goed gebruiken, omdat zij natuurlijk anders tegen bepaalde problemen aankijken dan wij. Tijdens deze hackathon proberen we deze kennis te bundelen", zegt Bryan Sewberath Misser, één van de organisatoren. De hackathon vindt plaats op vrijdag 11 oktober op het hoofdbureau van Microsoft Nederland bij Schiphol en wordt georganiseerd door de politie Den Haag en het Openbaar Ministerie Den Haag.

Reacties (5)
Gisteren, 14:08 door Anoniem
Krijgen de "deelnemers" dan ook betaald?
Gisteren, 14:22 door Anoniem
Bij Microsoft?!? Dit is een publiek-private samen werking die wat mij betreft ver over het randje van het toelaatbare is.
Zet de politie en het OM dan ook alle data in Office 365?
Overigens best idioot dat dit gesponsord wordt door een organisatie die zelf haar informatie beveiliging niet op orde heeft, waar cyber operatives van Rusland en China maanden lang binnen hebben gezeten of nog zitten en steeds meer klanten moeten horen dat hun data toch gecompromiteerd blijkt te zijn.
Maarja, onze overheid wordt toch gerund door US big tech. Kijk maar naar het Europese standpunt van de Nederlandse overheid die tegen souverijiteit is in de cloud security certificering als onderdeel van de Cyber Security Act.
Gisteren, 16:59 door Anoniem
Dit klinkt als het zoveelste gevalletje van "We hebben de mensen er niet voor, dus we noemen het een hackathon, verzorgen wat eten/drinken, en we hebben ineens heel veel gratis handjes die voor ons werk doen."
Gisteren, 17:53 door Anoniem
Man man man man man wat een reacties weer hier op security.nl. Soms vraag ik me af of de mensen die hier reageren überhaupt wel echt onderdeel zijn van de security community. Als je dit namelijk bent dan weet je dat er van alles en nog wat gedaan wordt door security mensen uit interesse, liefdadigheid, voor een betere wereld. Misschien wordt het eens tijd dat jullie jezelf eens aankijken in de spiegel en je af gaat vragen of je blik op de wereld niet wat beter kan.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.