image

Spotify test versturen van NL-Alert-achtige waarschuwingen in Zweden

dinsdag 2 juli 2024, 12:12 door Redactie, 2 reacties

Spotify is in Zweden een proef gestart, waarbij het publieke waarschuwingen van de overheid verstuurt, vergelijkbaar met de berichten van NL-Alert in Nederland. De feature werd door een reverse engineer in de code van de Spotify-app ontdekt. Daarin staat dat berichten van het Zweedse 'Viktigt meddelande till allmänheten' (VMA) aan gebruikers worden doorgeven. VMA is het Zweedse waarschuwingssysteem waarbij inwoners van het land via radio, televisie, apps, sms-berichten en 'voice messages' over incidenten en rampen worden ingelicht.

Spotify bevestigt tegenover TechCrunch de aanwezigheid en test van de feature. Mogelijk dat Spotify hiermee gebruikers zover wil krijgen dat ze pushnotificaties van de app inschakelen of kan het positie van de muziekapp als essentieel versterken, zo theoretiseert de engineer die de feature ontdekte. Spotify zelf stelt alleen dat het geregeld tests uitvoert om de gebruikerservaring te verbeteren en dat de test vooralsnog alleen in Zweden plaatsvindt.

Reacties (2)
Gisteren, 12:49 door notmybackdoorbug
Dan luister je Barbie Girl en ineens dat vervelende geluid van NL-Alert terwijl je oortje op 150% staan.

Nee bedankt.
Gisteren, 17:19 door Reinder
Door notmybackdoorbug: Dan luister je Barbie Girl

In dit specifieke geval zou ik zelf de voorkeur geven aan het NL-Alert geluid.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.