image

Mozilla lanceert vernieuwde Thunderbird-versie 'Nebula' als directe download

vrijdag 12 juli 2024, 14:37 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft vandaag een vernieuwde versie van Thunderbird gelanceerd met de codenaam Nebula en is daarmee de opvolger van 'Supernova'. Vanwege het grote aantal aanpassingen zal Nebula voorlopig alleen als directe download vanaf Thunderbird.net worden aangeboden. Pas als duidelijk is dat er geen grote problemen aanwezig zijn zal onder bestaande Thunderbird-gebruikers een automatische upgrade plaatsvinden.

Thunderbird Nebula zou een stabielere en betere gebruikerservaring moeten bieden. Ook maakt deze versie het eenvoudiger om nieuwe features door te voeren. Tevens is programmeertaal Rust geïntegreerd, wat ingebouwde support voor Microsoft Exchange mogelijk maakt. Uit de release notes blijkt dat er tientallen nieuwe opties zijn toegevoegd. Het gaat onder andere om het gebruik van Windowsnotificaties, OpenPGP en het volledig weergeven van de naam en e-mailadres van alle ontvangers in het berichtenoverzicht.

"Zelfs met QA en bètatests, kan elke grote softwarerelease problemen hebben die na aanzienlijk publiek gebruik zichtbaar worden. Daarom wachten we met het inschakelen van automatische updates totdat we vertrouwen hebben dat dergelijke problemen er niet zijn. Op dit moment wordt Thunderbird 128.0 alleen als directe download vanaf Thunderbird.net aangeboden en niet als een upgrade van Thunderbird 115 of eerder. een toekomstige release zal updates van eerdere versies mogelijk maken", aldus het ontwikkelteam.

Reacties (2)
13-07-2024, 01:17 door Anoniem
Uit de release notes:
POP3 tried using USERPASS first (plaintext credentials), before attempting AUTH PLAIN and AUTH LOGIN (obfuscated credentials)
13-07-2024, 19:52 door Anoniem
Ik blijf zelf bij betterbirdbird de fork van thunderbird.
Ze zullen die authenticator functie ook nog wel invoeren.
Ik ben geen fan van de telemetry die standaard in thunderbird ingebouwd zit bij betterbird staat dit standaard uit.

Het zelfde als het verschil tussen firefox en librewolf.
In firefox zul je eerst al die telemetry handmatig moeten uitzetten wil je je privacy waarborgen
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.