image

Jaar oud Veeam-lek opnieuw gebruikt bij ransomware-aanvallen

vrijdag 12 juli 2024, 16:34 door Redactie, 1 reacties

Een jaar een oude kwetsbaarheid in Veeam is opnieuw gebruikt bij ransomware-aanvallen, zo meldt securitybedrijf Group-IB. Een beveiligingsupdate voor de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2023-27532, is sinds 7 maart vorig jaar beschikbaar. Veeam biedt oplossingen voor het maken en restoren van back-ups en repliceren van software.

Via de kwetsbaarheid in Veeam Backup & Replication en Veeam Cloud Connect kan een ongeauthenticeerde aanvaller versleutelde inloggegevens uit de configuratiedatabase stelen, en zo toegang tot de back-upserver krijgen. Voorwaarde is wel dat de aanvaller toegang tot de 'backup infrastructure network perimeter' heeft om de aanval uit te kunnen voeren. Vorig jaar augustus werden de eerste ransomware-aanvallen waargenomen waarbij het Veeam-lek werd gebruikt.

Afgelopen april zag Group-IB opnieuw een aanval waarbij aanvallers de kwetsbaarheid in Veeam gebruikten. De aanvallers wisten via een niet actief gebruikt FortiGate SSL VPN-account toegang te krijgen. Vervolgens werd vanaf dit systeem de Veeam-server aangevallen. Volgens het securitybedrijf zaten de criminelen achter de EstateRansomware achter de aanval.

Reacties (1)
13-07-2024, 06:48 door Anoniem
Zozo wat een boefjes. Dit is geen nieuws toch? Alle bekende kwetsbaarheden zullen misbruikt worden als je niet patcht en de boefjes je netwerk binnen weten te dringen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.