image

Luchtvaartmaatschappijen annuleren vluchten wegens Azure-storing

vrijdag 19 juli 2024, 09:35 door Redactie, 6 reacties

Twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben meerdere vluchten moeten schrappen wegens een storing bij Microsofts Azure- en 365-diensten. Het ging om vluchten van Frontier Airlines en Sun Country Airlines, zo laat Investing.com weten. Inmiddels zijn de luchtvaartmaatschappijen weer begonnen met vliegen. Volgens Microsoft werd de storing veroorzaakt door een configuratieaanpassing in een deel van de eigen Azure backend workloads. Dat zorgde uiteindelijk voor connectiviteitsproblemen die gevolgen hadden voor de Microsoft 365-diensten die van deze verbindingen afhankelijk zijn.

Vanwege de storingen kunnen organisaties en gebruikers geen gebruik van verschillende Microsoft 365-apps en -services maken. Het gaat onder andere om SharePoint-sites, cloud-pc's, Microsoft Teams en OneDrive for Business die niet te gebruiken zijn, aldus de statuspagina van Microsoft. De Azure-diensten zijn inmiddels hersteld, maar in het geval van Microsoft 365 is er volgens de laatste statusupdate nog steeds sprake van 'service degradation' waardoor apps en diensten niet beschikbaar zijn.

Reacties (6)
Gisteren, 10:24 door Anoniem
Nee, de volgende storingen zijn te wijten aan een foute update van het anti-virusbedrijf Crowdstrike Falcon, dat een driver in \windows\system32 plaatste, die zorgde voor een bluescreen op de betrokken computers.


https://nos.nl/artikel/2529464-wereldwijd-problemen-door-computerstoring-onder-meer-luchthavens-en-ziekenhuizen-getroffen

https://nos.nl/liveblog/2529468-geen-operaties-in-ziekenhuis-emmen-transavia-vreest-rommelige-dag-op-schiphol
Gisteren, 12:15 door Anoniem
Aag valt allemaal binnen de 99% SLA niets aan de hand.
Gisteren, 12:22 door Anoniem
Tegenwoordig heb je meer last van virus protectie software / Cyber security tools dan van de virussen / cyber attackers zelf.Je kan de kluis met juwelen open laten staan en er wat bewakers en camera's bij zetten, maar je kan ook een goede kluis op slot draaien en de sleutel meenemen, dat houdt de dieven ook tegen.Maar ja, zonder kennis, alles lekker uitbesteden en in Cloud plaatsen ontzorgt lekker voor een vast bedrag.
Gisteren, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: Gaat dit over hetzelfde?

Ja, het gaat over hetzelfde probleem. In beide gevallen is Crowdstrike de boosdoener.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.