image

Britse banken delen transactiegegevens klanten met Britse politie

vrijdag 26 juli 2024, 13:51 door Redactie, 3 reacties

Zeven Britse banken zijn samen met de Britse politie een project gestart waarbij ze transactiegegevens van klanten verstrekken. Het gaat dan specifiek om rekeninggegevens die op mogelijke financiële criminele activiteiten duiden, aldus het Britse National Crime Agency (NCA). De banken verstrekken de data, waarna die wordt onderzocht. Daarbij kijkt het NCA ook naar eigen data waarover het al beschikt.

De combinatie van transactiegegevens en misdaadgerelateerde datasets moet misdaad verstoren en de risico's verminderen waar banken mee te maken hebben, aldus de NCA. "Het kan ook de weg effenen voor de toekomstige ambitie om real-time data-inzichten te gebruiken voor het voorkomen van economische en aanverwante misdrijven." Het project is afgelopen mei gestart en heeft sindsdien negentig 'intelligence packages' opgeleverd. De Britse politie stelt dat er alleen transactiegegevens worden gedeeld waarbij sprake is van 'meerdere duidelijke indicatoren van economische misdrijven'.

Reacties (3)
Gisteren, 14:10 door Anoniem
Ik blijf het zeggen: zorg dat die data er niet is, dan komt het ook niet daar waar je het niet hebben wilt.
Aangezien je in Nederland schuldig bent tot het tegendeel bewezen is, zou het hier effectief betekenen dat de popo naar eigen inzicht in alle data kan graaien.
De grootste criminele organisatie is nog steeds de overheid.
Gisteren, 14:43 door Bitje-scheef
[Verwijderd door moderator]
Gisteren, 15:56 door Anoniem
Iets minder direct misdaadgerelateerd:
in het kader van het "bestrijden van witwassen" gaat de EU een register voor burgers optuigen waarin alle vermogensbestanddelen worden opgenomen.
De monetaire politiek van Quantitative Easing (kwantitatieve geldverruiming) moet natuurlijk wel afbetaald worden!
Het andere "afbetalingstraject" betalen de Europese burgers de komende jaren door hogere prijzen (inflatie). Dat is al begonnen.

https://x.com/balajis/status/1815851218901868811
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kwantitatieve_versoepeling
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.