image

Mozilla start automatische update naar vernieuwde Thunderbird-versie

dinsdag 30 juli 2024, 12:37 door Redactie, 2 reacties

Mozilla is begonnen met het automatisch updaten van Thunderbird-gebruikers naar de vernieuwde versie van de e-mailclient met de naam 'Nebula'. Deze versie werd begin deze maand gelanceerd. Vanwege het grote aantal aanpassingen werd Nebula alleen als directe download aangeboden vanaf Thunderbird.net. Pas als duidelijk werd dat er geen grote problemen aanwezig zijn zouden bestaande Thunderbird-gebruikers automatisch worden geüpgraded. Daarmee is Mozilla nu begonnen, zegt Mozilla-watcher Soeren Hentzschel.

Thunderbird Nebula zou een stabielere en betere gebruikerservaring moeten bieden. Ook maakt deze versie het eenvoudiger om nieuwe features door te voeren. Tevens is de programmeertaal Rust geïntegreerd, wat ingebouwde support voor Microsoft Exchange mogelijk maakt. Uit de release notes blijkt dat er tientallen nieuwe opties zijn toegevoegd. Het gaat onder andere om het gebruik van Windowsnotificaties, OpenPGP en het volledig weergeven van de naam en e-mailadres van alle ontvangers in het berichtenoverzicht.

Reacties (2)
30-07-2024, 13:05 door Anoniem
Gisteren en vandaag TB128 op 2 systemen geïnstalleerd en merk geen verschil.
We gebruiken gedeelde agenda's en pgp alles lijkt tip top te werken.
Dat is in het verleden nog wel eens een gedoetje geweest maar deze upgrade ging bij ons probleemloos.
31-07-2024, 00:02 door Anoniem
Een probleem bij een gebruiker is nog niet opgelost. Voorlopig staan automatische updates uit.

Het probleem was de hele mail sectie niet meer werd weergegeven. Dat deel van het scherm bleef leeg. Een geopende mail in een tab was nog wel zichtbaar.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.