image

FBI waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als medewerker cryptobeurs

donderdag 1 augustus 2024, 17:05 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft vandaag een waarschuwing gegeven voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van een cryptobeurs en stellen dat er een probleem is met de wallet of account van het slachtoffer of iemand de cryptovaluta probeert te stelen. Vervolgens vraagt de zogenaamde medewerker om inloggegevens, verzoekt het slachtoffer een link te openen of andere informatie te delen. De oplichter kan vervolgens de cryptovaluta van het slachtoffer stelen, aldus de waarschuwing.

De Amerikaanse opsporingsdienst adviseert om telefoontjes waarin wordt gesteld dat er een probleem is met een account meteen op te hangen. Vervolgens kan het officiële telefoonnummer van de cryptobeurs worden gebeld om te controleren of er inderdaad een probleem is. Verder wordt afgeraden om links en bestanden te openen die de beller doorstuurt. Als laatste stelt de FBI om voorzichtig te zijn met diensten die claimen gestolen cryptovaluta te kunnen terughalen.

Reacties (2)
02-08-2024, 11:14 door Anoniem
Toevallig vorige week gebeld door een Nederlands 06-nummer waar een 'bandje' vertelde dat er een verdachte transactie was gedaan via mijn Bitvavo-account. Ik kon 1 toesten om een medewerker te spreken en de transactie te blokkeren of 2 om de transactie goed te keuren.
Uiteraaard nergens op gedrukt, maar waarschijnlijk zou ik in beide gevallen een echt persoon aan de lijn krijgen die mij zou 'helpen' met mijn niet bestaande Bitvavo-account
02-08-2024, 13:32 door Anoniem
Ik ben woensdag gebeld vanop een Belgisch GSM nummer waarbij er een bandje vertelde dat er een betaling vanuit mijn Paypal account naar Coinbase gemaakt was. Ik kreeg dan een keuzemenu te horen. Ik heb opgehangen zonder op 1 of 2 te drukken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.