image

Merkenbureau wil voor CrowdStrike parodiesite ClownStrike offline halen

vrijdag 2 augustus 2024, 09:04 door Redactie, 9 reacties

Het internationale merkenbureau CSC Global probeert voor cybersecuritybedrijf CrowdStrike om parodiesite ClownStrike.lol offline te krijgen. CSC had internetbedrijf Cloudflare een klacht gestuurd dat de website het handelsmerk van CrowdStrike schendt. Cloudflare liet vervolgens aan de eigenaar van de parodiesite weten dat het de website binnen 72 uur offline zal halen als de betreffende content niet wordt verwijderd.

De eigenaar van ClownStrike.lol stelt in een reactie dat parodie een erkend 'recht' voor 'fair use' is en hij de betreffende content daarom niet zal verwijderen. Aanleiding voor de website is de wereldwijde computerstoring die CrowdStrike door middel van een defecte update veroorzaakte. Het verzoek van CSC zorgde voor het 'Streisand effect', aangezien het takedownverzoek bovenaan Hacker News kwam te staan.

Reacties (9)
02-08-2024, 09:43 door Anoniem
lol
02-08-2024, 10:38 door Anoniem
Kinderachtig gedoe van Crowdstrike zeg. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.
02-08-2024, 13:19 door Cash is Koning - Bijgewerkt: 02-08-2024, 13:20
Vandaag kom ik erachter dat al 6 personen een kopie van https://clownstrike.lol hebben geüpload naar the WayBack Machine. Voor eeuwig staat het nu op het internet.
02-08-2024, 13:43 door Anoniem
Schetst wel weer opnieuw de algemene insteek van dit soort van Big Tech monopolisten.

Kunnen de zon over het algemeen niet in het water zien schijnen.

Typisch als je een groot gedeelte van de massa niet eerlijk en open vertelt, wat je aan het doen bent (geweest).

Een waarheid is vaak snel verteld en leugens hebben steeds maar korte beentjes.
02-08-2024, 15:51 door Anoniem
Je kunt op je merkrecht pas een beroep doen als iemand met je merk, of iets dat er veel op lijkt, geld (tracht) te verdienen. Zo kan ik hier rustig iets over CocaCola schrijven, of McDonalds.

Dat iemand voor de lol een .lol aanmaakt kan ook. Dat cloudflare denkt van niet bewijst maar weer eens voor mezelf dat ik blij ben nooit van hun man in the middle services gebruik te hebben gemaakt. Die zijn blijkbaar zo dom als dat ze slim zijn.

Heb de clownsite even bekeken en geen enkele kassa aangetroffen. Als ik crowdstrike was dan zou ik beter proberen zo snel mogelijk al het geld van de giro te halen. Bestel nog even snel hele dure gordijnen bij je zuster op factuur en snel overmaken. Want daar gaat weinig van over zijn later, vrees ik. En van de waarde van het merk ook niet.

Die beteuterdheid, weet je wel niet wie we zijn en is toch normaal, ook als de halve wereld plat gaat, dat er eens een keertje een bug in zit. En dan ook nog een hoge rug trekken als iemand een geintje maakt. Beteuterde kleuters. Met een pizza bonnetje.
02-08-2024, 16:33 door Anoniem
Door Cash is Koning: Vandaag kom ik erachter dat al 6 personen een kopie van https://clownstrike.lol hebben geüpload naar the WayBack Machine. Voor eeuwig staat het nu op het internet.
Nu maar hopen voor hun dat niemand bovenstaande als voorbeeld toevoegt op https://nl.wikipedia.org/wiki/Streisandeffect.
02-08-2024, 16:44 door Anoniem
Leuke site en ze hebben volledig gelijk met hun antwoord op de onwettige DMCA take down notice. Het ingeblikte "antwoord" daarentegen die in daar geen woord over rept, gaat het nooit redden voor een rechtbank in de VS. Een parodie is gewoon toegestaan.

Cloudflare heeft de "site" neergehaald, maar het draaide al niet meer bij hen. Haha! Hebben ze eindelijke ontdekt hoe ze een site zouden kunnen neerhalen, gaat het nog fout. De site draaide al ergens anders.

Cloudflare moet natuurlijk al die sites van criminelen die ze maar blijven draaien neerhalen. Een week of zo geleden lukte het ze kennelijk wel om valse sites gericht op Nederlanders met de verkoop van te goedkope (dus niet te leveren) tuinmachines onbereikbaar te maken. Dat waren credit card phishing sites. Er zullen ongetwijfeld wel slachtoffers zijn gemaakt.
02-08-2024, 19:16 door Anoniem
"Cloudflare liet vervolgens aan de eigenaar van de parodiesite weten dat het de website binnen 72 uur offline zal halen als de betreffende content niet wordt verwijderd."

Dacht dat Cloudflare neutraal was, inclusief illegale streaming video diensten

Niet meer dus.
Uitermate kinderachtig van CrowdStrike of heet het nu ClownStruct? *grinnik*
Wel typisch Amerikaanse "I will sue you" reactie.
Overigens draaien websites meestal niet bij CloudFlare, die zorgt alleen maar voor de wereldwijde distributie van de website via hun CDN systeem, zeg het abonnement op en pas de DNS aan en je bent gewoon weer vindbaar.
Of heb ik nu de crimineeltjes een goede tip gegeven?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.