image

Politie adviseert bezoekers Canal Parade om locatie-app in te schakelen

vrijdag 2 augustus 2024, 10:22 door Redactie, 6 reacties

De Amsterdamse politie adviseert bezoekers van de Canal Pride die morgen plaatsvindt om een app in te schakelen waarmee de locatie van de smartphone is te zien. Dit moet helpen bij het vinden van gestolen telefoons. "Altijd tijdens evenementen piekt het aantal meldingen van zakkenrollen", zegt René Middag, projectleider mobiel banditisme bij de politie.

Zowel voor Androidtelefoons als iPhones zijn er 'Find My'-apps om een toestel te lokaliseren. "Te midden van alle drukte kunnen agenten iemand meestal niet direct helpen. Maar soms kunnen we later op de dag de telefoon alsnog uitpeilen. Dan vinden we vaak meerdere gestolen telefoons. Wel is het zaak dat je er snel bij bent om aangifte te doen. Wacht je een paar dagen, dan is je telefoon al de grens over", laat Middag weten.

De projectleider waarschuwt slachtoffers om ook na de diefstal van een telefoon alert te blijven. "Criminelen kunnen namelijk phishing-berichten naar de noodcontacten in de telefoon sturen. Klik je op zo’n linkje, dan geef je hen alsnog toegang tot je vergrendelde telefoon." Tevens adviseert hij om geregeld back-ups te maken. "Je kan met je telefoon betalen, reizen en hebt er zoveel persoonlijke gegevens op staan: je kunt bijna niet overzien hoe veel impact diefstal van je telefoon heeft."

Reacties (6)
02-08-2024, 11:19 door majortom
Dit moet helpen bij het vinden van gestolen telefoons.
Alsof de politie capaciteit heeft en vrijmaakt voor het terugvinden van een gestolen (of verloren) telefoon. Beter is om je telefoon thuis te laten.
02-08-2024, 11:38 door Anoniem
Vaak gaan ze na festival naar china weet je waar hij is maar kun je er als nog niks mee..
02-08-2024, 16:09 door Anoniem
Gewoon geen telefoon meenemen is beter. Je hebt overigens toch nergens plek om hem erin doen en je wilt toch ook jouw handen vrijhouden i.p.v. die telefoon steeds in de hand te houden.
02-08-2024, 16:19 door Anoniem
Zou René al weten dat Google en Apple de locatie-data misbruiken om hun diensten te 'verbeteren'?
Laat staan de nog andere aanwezige applicaties.
02-08-2024, 20:21 door Anoniem
Gewoon lekker kijken, zwaaien en lonken. Geen telefoon nodig.
05-08-2024, 09:41 door Anoniem
Door majortom:
Dit moet helpen bij het vinden van gestolen telefoons.
Alsof de politie capaciteit heeft en vrijmaakt voor het terugvinden van een gestolen (of verloren) telefoon. Beter is om je telefoon thuis te laten.

Al kun je ze exact vertellen waar het toestel is, vanaf wanneer en om welk apparaat het gaat, zelfs dan gaan ze toch niets ondernemen. Op zich is dat wel een fijn idee. In Nederland kom je gewoon weg met dit soort dingen.
Waar je niet mee weg komt is te weinig of te laat belasting betalen. Dat is wel heul belangrijk.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.