image

CrowdStrike verwerpt beschuldiging Delta Air Lines over grove nalatigheid

maandag 5 augustus 2024, 11:40 door Redactie, 9 reacties

CrowdStrike verwerpt de beschuldigingen van Delta Air Lines dat het grof nalatig heeft gehandeld door een defecte update uit te brengen die vorige maand voor een wereldwijde computerstoring zorgde. Dat blijkt uit een brief die het cybersecuritybedrijf naar de luchtvaartmaatschappij stuurde en waarover persbureau Reuters bericht. Vanwege de storing moest Delta meer dan zesduizend vluchten annuleren, waar meer dan een half miljoen passagiers de dupe van werden.

Ceo Ed Bastian van de luchtvaartmaatschappij stelde vorige week dat de storing het bedrijf een half miljard dollar heeft gekost. Het Amerikaanse ministerie van Transport is inmiddels een onderzoek gestart waarom Delta meer tijd nodig had om te herstellen dan andere luchtvaartmaatschappijen. Bastian liet onder andere weten dat er veertigduizend servers handmatig hersteld moesten worden.

CrowdStrike kan zich niet in de beschuldigingen van Delta vinden. Het cybersecuritybedrijf is naar eigen zeggen 'zeer teleurgesteld door de suggestie van Delta dat CrowdStrike zich ongepast heeft gedragen en keurt alle beschuldigingen af dat het grof nalatig was of zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijk wangedrag', aldus een brief die een externe advocaat naar de luchtvaartmaatschappij stuurde. Verder laat de brief weten dat de aansprakelijkheid van CrowdStrike contractueel is beperkt tot een 'single-digit' miljoenenbedrag.

Delta liet eerder al weten dat het een advocaat in de hand heeft genomen om de schade vergoed te krijgen. Mocht de luchtvaartmaatschappij een rechtszaak starten, zal het volgens CrowdStrike moeten uitleggen waarom concurrenten veel sneller hersteld waren en waarom het de gratis hulp van het cybersecuritybedrijf niet wilde, aldus de brief.

Image

Reacties (9)
05-08-2024, 11:56 door Cash is Koning
CrowdStrike verwerpt beschuldigingen Delta Air Lines over grove nalatigheid
Nalatig of niet, maar in de VS gaat je dit een heleboel geld kosten.
05-08-2024, 12:00 door Bitje-scheef
De stoelendans gaat beginnen... Standaard reactie natuurlijk van CrowdStrike.
05-08-2024, 13:03 door Anoniem
Ze zijn wel degelijk nalatig geweest. Ze hebben een defecte update minstens 2 maal verstuurd zonder hierop te reageren op een adequate manier, hebben gefaald in het controlleren van de controle mechanismen of deze wel werken en hebben nadat al 8 uur bekend was dat in oceanie de pleuris uitbrak de update niet teruggetrokken EN hebben nooit een fix geupload. Als je iets stuk kunt maken, moet je ook in staat zijn het te kunnen fixen. Net als dat een windows beheerder dat snapt na de eerste fuckup via een RDP sessie waar die zichzelf buiten sluit (of een posix beheerder die dat doet via ssh, vnc of wat nog meer.
05-08-2024, 13:51 door Ron625
Ze zijn net zo nalatig als Microsoft, dat een OS maakt, dat zeer gevoelig is voor sabotage.
05-08-2024, 14:36 door Anoniem
CrowdStrike kan zich niet in de beschuldigingen van Delta vinden.
"kan zich er niet in vinden" of "herkent zich niet in het geschetste beeld" dat is managerstaal voor "klopt wat u daar zegt maar dat gaan we om juridische redenen nog even niet toegeven".
06-08-2024, 08:28 door Bitje-scheef
Door Ron625: Ze zijn net zo nalatig als Microsoft, dat een OS maakt, dat zeer gevoelig is voor sabotage.

Dat is vrees ik in de praktijk merkbaar, maar hoeft niet "by design" te zijn. Mijn ervaring met MS is dat ze iets wat 75% klaar is op de markt gooien en de laatste 20% met service-packs of updates oplossen. Die 5% die blijft hangen alleen als iemand er misbruik van kan maken.

Het is wel nog steeds legitiem genoeg. Maar ook met Linux/BSD of Apple software is het niet altijd halleluja.
Alles valt en staat met de kwaliteit van software.
06-08-2024, 11:58 door Anoniem
Pay peanuts get monkeys.........
06-08-2024, 13:53 door Hyper
Het gaat om grote bedragen. Ik zou het aan een rechter voorleggen als ik Delta Airlines was.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.