image

Tienduizenden Chrome-extensies nog niet compatibel met Manifest V3

woensdag 7 augustus 2024, 16:23 door Redactie, 9 reacties

Tienduizenden extensies voor Chrome zijn nog niet klaar voor nieuwe regels die Google verplicht stelt, waardoor ze straks niet meer in de browser werken als ontwikkelaars ze niet op tijd aanpassen. Dat blijkt uit cijfers van Chrome-Stats. De manier hoe extensies binnen Chrome mogen werken staat beschreven in een Manifest. Google gaat Manifest V2 uitfaseren en zal straks alleen nog extensies in Chrome toestaan die op Manifest V3 zijn gebaseerd.

Volgens Chrome-Stats zijn er meer dan 132.000 extensies voor Googles browser beschikbaar. Meer dan 55.000 zijn nog niet compatibel met Manifest V3. Google is al begonnen met het waarschuwen van Chrome-gebruikers dat deze extensies straks niet meer in de browser zullen werken. Eén van deze extensies is de populaire adblocker uBlock Origin. Wanneer Google de ondersteuning van Manifest V2 in Chrome precies stopt is onbekend. Eerder riep het techbedrijf ontwikkelaars op om ervoor te zorgen dat hun extensies voor juni van dit jaar naar Manifest V3 gemigreerd zijn.

Image

Reacties (9)
07-08-2024, 17:29 door Anoniem
*kuch* Firefox *kuch* Ladybird *kuch*
08-08-2024, 01:14 door Anoniem
Door Anoniem: *kuch* Firefox *kuch* Ladybird *kuch*
Inderdaad!
En LibreWolf is ook erg goed, heeft ook uBlock origin.
08-08-2024, 01:21 door Anoniem
Voor uBO is er nu de uBO-lite.

Wat heel vervelend is, is dat er geen courant alternatief voor NoScript is. Op het forum van NoScript worden vragen daarover onbeantwoord gelaten.

Als NoScript niet meer werkt worden alle Chromium-gebaseerde browsers ondragelijk in het gebruik (met NoScript aktief is het Tijdelijk-Toestaan overigens ook niet zo fijn, maar nog altijd beter dan geen NoScript)
08-08-2024, 01:58 door Anoniem
Video van Mental Outlaw:

The Best Browsers for Privacy and Ad Blocking
https://youtu.be/2ssECcbhjJc
08-08-2024, 07:19 door Anoniem
Door Anoniem: *kuch* Firefox *kuch* Ladybird *kuch*
precies. Ik ben benieuwd naar ladybird.

Ik zelf gebruik voornamelijk firefox gebaseerde browsers zoals librewolf en waterfox.

Ook de mullvad browser is erg goed.

Brave die chrome gebaseerd en is best goed omdat je weinig compatibility problemen hebt met websites. Vooral op mobiel vind ik brave wel goed. Omdat bijv op een iphone je youtube kunt kijken zonder ads terwijl daar geen newpipe en libretube beschikbaar zijn door het apple appstore beleid. Ik hoop dat ze een oplossing vinden om niet afhangkelijk van google te zijn. Google misbruikt in deze zijn monopolie positie om de adblockers tegen te werken. Recent hebben ze dat ook gedaan met de opensource youtube clients zoals newpipe libretube en freetube die ik zelf gebruik. Videos konden niet afgespeeld worden door de nieuwe manipulaties van uit google zelf. Ik ben bang dat over een tijdje youtube net zo afgesloten word als twitter. Nitter en front end clients zijn omzeep geholpen je mag daar alleen nog lezen als je een account aanmaakt het geen mij niet zint omdat twitter een monopolie positie heeft op gebied van informatie voorziening en nieuws helaas. Alternatieven als mastadon hebben nauwelijks de politici en nieuwsbronnen. Het geeft een partij teveel macht over de informatie voorziening. Ik ben bang dat google dat ook gaat doen. Als videos als age restricted aangemerkt worden in de eu mag je ze alleen kijken als je google eventjes een kopie van jou identiteits bewijs upload.

Bedenkt het privacy risico wat dit vormt en hoeveel macht het google en overheden geeft om op micro management niveau bij te houden wat voor videos jij kijkt. Daarom gebruik ik liever een browser of front end client met een anti age verificatie script maar als youtube net zo dicht gezet wordt als elon met twitter gedaan heeft en je straks een europese digital id moet gebruiken om in te loggen of een account te maken bedenk wat voor gevolgen dat gaat hebben voor onze privacy en vrijheid en informatie voorziening

Ik zou willen dat meer creators naar alternatieven als odysee rumble en bitchute zouden over gaan misschien kwam google dan wel terug van hun machtsmisbruik vanuit hun monopolie positie tenopzichte van de end user.
08-08-2024, 12:35 door Anoniem
Google verandert slechts als de insteek van de drie- en-vier
letter diensten verandert.

Die profiteren Big Time van tracking en profileren en van de massa surveillance, die voor hen gedaan wordt.

U weet niet wat er precies aan de andere kant van uw schermpjes gebeurt, anders had men dit niet deels stiekum kunnen doen.

Dank aan de nooit nadenkende grote freemium gebruikersgemeenschap. Zo komt het nooit meer goed.

#laufer
08-08-2024, 14:21 door Anoniem
Wat in het artikel ontbreekt is dat Google rechten ontneemt aan plugins zodat die minder mogen onder de browser. Ublock Origin bijvoorbeeld wordt gehinderd door het ontnemen van deze rechten, en als gevolg daarvan zouden minder trackers en dergelijke kunnen worden geblokkeerd.

Google is hier duidelijk bezig met eigenbelang. Het belang van de gebruiker wordt achtergesteld.
08-08-2024, 17:36 door Anoniem
Door Anoniem: Wat in het artikel ontbreekt is dat Google rechten ontneemt aan plugins zodat die minder mogen onder de browser. Ublock Origin bijvoorbeeld wordt gehinderd door het ontnemen van deze rechten, en als gevolg daarvan zouden minder trackers en dergelijke kunnen worden geblokkeerd.

Google is hier duidelijk bezig met eigenbelang. Het belang van de gebruiker wordt achtergesteld.

Dat is precies het probleem ze zijn recent veroordeeld voor het hebben van een onterechte monopolie positie waar tegen in ze in hoger beroep zijn gegaan. Maar hier zien weaar weer wat google kan doen met een totale monopolie positie over onze informatie voorziening. Ze gaan nu plugins saboteren op micromanagement niveau.

Gelukkig zal brave zich er niet door omzeep laten werken en firefox is ook nog een alternatief met verschillende privacy forks
09-08-2024, 01:35 door Anoniem
Als Google stopt met de subsidie voor Firefox, is Firefox en al zijn forks gedoemd.

Dus Google-Chrome killen, is Firefox killen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.