image

Beveiligingsbedrijf ADT bevestigt diefstal klantgegevens na inbraak

donderdag 8 augustus 2024, 17:00 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsbedrijf ADT is getroffen door een inbraak op interne systemen, waarbij criminelen toegang hebben verkregen tot databases met klantgegevens. Dat laat de onderneming in een melding aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten. Een week geleden werd op internet een ADT-klantendatabase met dertigduizend records, waaronder een zelfde aantal e-mailadressen, op internet te koop aangeboden.

ADT levert onder ander alarmsystemen en beveiligingscamera's voor woningen en bedrijven. Het beveiligingsbedrijf zegt dat het onlangs met een 'cybersecurity-incident' te maken kreeg waarbij ongeautoriseerde actoren illegaal toegang tot bepaalde databases kregen met bestelinformatie van ADT-klanten. Het gaat om e-mailadressen, telefoonnummers en adresgegevens die gestolen zijn.

ADT zegt dat het op dit moment geen reden heeft om aan te nemen dat de beveiligingssystemen van klanten tijdens het incident gecompromitteerd zijn. Ook zijn er voor zover bekend geen creditcardgegevens of bankinformatie buitgemaakt. Het onderzoek naar de aanval is nog gaande. Alle klanten waarvan nu bekend is dat ze getroffen zijn, zijn door ADT ingelicht. Het beveiligingsbedrijf geeft geen aantallen, maar spreekt over een 'klein percentage' van het totaal aantal klanten.

Reacties (1)
Gisteren, 08:11 door Anoniem
lOl, Iedereeen denkt meteen maar weer dat het criminelen alleen te doen is om creditcard en mailgegevens. En dan triomfantelijk melden dat het wel meevalt want er zijn geen bank en betaalgegevens buitgemaakt. Maar ach, criminelen breken in bij een beveiliingsbedrijf en weten vervolgens precies op welk adres wat voor soort alarmsysteem en cameras er zijn. Denk je nu echt dat ze het alleen maar voor creditcard gegevens doen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.