image

Britse ziekenhuizen verzetten 10.000 afspraken wegens ransomware

dinsdag 13 augustus 2024, 10:43 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-08-2024, 11:09

Twee ziekenhuizen in Londen die begin juni het slachtoffer van een ransomware-aanval werden hebben sindsdien meer dan tienduizend acute poliklinische afspraken verzet, waaronder kankerbehandelingen, en zo'n zeventienhonderd niet-dringende operaties. Systemen van Synnovis, een laboratorium dat bloedtests voor ziekenhuizen en zorgorganisaties in Londen verwerkt, werden door de aanval getroffen. Dit had onder andere impact op het uitvoeren van bloedtests.

Twee maanden nadat de aanval plaatsvond heeft Synnovis meer dan zestig kernsystemen hersteld. Daardoor kan het laboratorium meer onderzoeken uitvoeren. Volledig herstel van de bloedtransfusiediensten wordt pas begin aankomende herfst verwacht. "Dit houdt in dat onderlinge ondersteuning voor geplande operaties en transplantaties verplicht blijft om de huidige impact op patiënten te beperken", aldus gezondheidszorgorganisatie NHS London.

Synnovis liet eind juli weten dat het juridische stappen zal nemen tegen personen die de gestolen data misbruiken of publiceren. Hoe de aanval kon plaatsvinden en wat de kosten hiervan zijn is nog altijd niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
13-08-2024, 11:24 door Anoniem
Wat een ellende. Ben wel benieuwd of hier betaald is. Als er wel betaald is, is het geen reclame voor de betreffende ransomwaredienst (ze waren toch heel klantgericht..?). Als er niet betaald is, dan maakt dit de business case voor wel betalen een stuk sterker. Vreemd overigens dat de dienstverlening rondom bloedtests niet door een andere partij kan worden overgenomen, maar ik kan me voorstellen dat rondom de bloedtransfusies dat wat lastiger is....
Gisteren, 11:04 door Anoniem
Treurig dat al die doktoren met hun passie voor science nu in de shit zitten door dat waardeloze ecosysteem, dat ze zo vertrouwden. Uitbesteedt aan mensen waarvan ze dachten dat ze er verstand van hadden. IT'ers maken er een potje van. Iets in die industrie is goed mis en de bal steeds bij criminelen leggen is schandalig.
Stel je eens voor als dat andersom zou zijn.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.