image

Digitale leeromgeving Moodle via kritieke kwetsbaarheden over te nemen

maandag 19 augustus 2024, 14:36 door Redactie, 0 reacties

Verschillende kritieke kwetsbaarheden in digitale leeromgeving Moodle maken het mogelijk voor een aanvaller om op afstand malafide code uit te voeren, beheerderstaken uit te voeren, informatie te achterhalen, data aan te passen of beveiligingsmaatregelen te omzeilen. De makers hebben updates uitgebracht waarmee de in totaal zestien kwetsbaarheden zijn verholpen.

Moodle is een gratis open source leermanagementsysteem (LMS) dat wereldwijd door onderwijsinstellingen wordt gebruikt. Meerdere van de kwetsbaarheden zijn aangemerkt als 'serious', waaronder één die remote code execution mogelijk maakt, alsmede een IDOR-kwetsbaarheid en de mogelijkheid om willekeurige bestanden te lezen. De Duitse overheid adviseert beheerders om de updates tijdig te installeren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.