image

Cel voor man die inbrak op overheidssysteem en eigen overlijden registreerde

woensdag 21 augustus 2024, 13:25 door Redactie, 4 reacties

Een 39-jarige Amerikaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 81 maanden wegens het onder andere inbreken op een overheidssysteem en het registreren van zijn eigen overlijden. Op deze manier wilde de man zijn alimentatieverplichtingen ontlopen. Vorig jaar januari wist de verdachte met de inloggegevens van een arts in te loggen op het overlijdensregistratiesysteem van de staat Hawaii.

In het systeem creëerde hij een 'casus' voor zijn eigen overlijden en certificeerde dit met de digitale handtekening van de arts. Zodoende werd de man in allerlei overheidsdatabases als zijnde overleden opgenomen. De man bekende dat hij zijn eigen overlijden had gefaket om zo zijn alimentatieverplichtingen te ontlopen.

Daarnaast wist de man met gestolen inloggegevens van andere personen in te breken op de systemen van bedrijven en overheden. Vervolgens bood hij de toegang tot deze systemen te koop aan op internet. De schade van de inbraken en het niet betalen van de alimentatie bedraagt volgens de Amerikaanse autoriteiten bijna 196.000 dollar.

Reacties (4)
21-08-2024, 13:34 door Anoniem
Tsja, de doodstraf geven bleek administratief niet meer mogelijk. ;-)
21-08-2024, 13:49 door Anoniem
Vraag mij af in hoeverre het hier gebeurt dat mensen hun eigen verdwijning in scene zetten om een nieuwe identiteit op te bouwen, al dan niet met financiële motieven.
21-08-2024, 14:37 door Anoniem
Goed dat in de USA personalia wordt gedeeld van fraudeurs. Meteen zichtbaar voor iedereen dat je geen vader bent, maar een verwekker.
Indirect je eigen kinderen doodverklaren is m.i. vele malen erger dan het standaard oplichten van instanties.
21-08-2024, 15:55 door Anoniem
De tegenspoed verspoed, tot de doodsverklaring ons scheidt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.