image

Mozilla kijkt naar uitbreiden test 'privacybeschermende advertentiemetingen'

donderdag 22 augustus 2024, 17:08 door Redactie, 6 reacties

Mozilla kijkt naar het uitbreiden van de test met 'privacybeschermende advertentiemetingen' (PPA) in Firefox. De browserontwikkelaar kwam vorige maand nog onder vuur te liggen, omdat de feature standaard in de browser staat ingeschakeld. Via PPA kunnen websites 'privacybeschermende advertentiemetingen' uitvoeren om zo de resultaten van advertenties met adverteerders te delen. Gebruikers hebben wel de mogelijkheid om de optie uit te schakelen.

Volgens Mozilla wordt bij de gebruikte meetmethode het surfgedrag van Firefox-gebruikers niet gevolgd. "Adverteerders ontvangen alleen geaggregeerde gegevens die basale vragen beantwoorden over de effectiviteit van hun advertenties." Critici waren niet te spreken dat de feature standaard staat ingeschakeld. Mozilla erkende later dat het beter over PPA had moeten communiceren.

Vandaag meldt de Firefox-ontwikkelaar dat het 'privacybeschermende advertentiemetingen' verder wil verfijnen. "Afhankelijk van de initiële resultaten, kunnen we het aantal sites dat bij de testfase is betrokken uitbreiden", zegt Mozillas Udbhav Tiwari. Op dit moment wordt de meetmethode alleen getest met Mozilla VPN-advertenties op de website van het Mozilla Developer Network en alleen in 'relevante markten'.

"Het is uiteindelijk ons doel om privacybeschermende technologieën zoals PPA te ontwikkelen, valideren en uit te rollen, met het doel om de noodzaak voor invasieve trackingmethodes te elimineren. Door hun levensvatbaarheid te bewijzen willen we voor iedereen een veiligere en meer privé online omgeving maken", aldus Tiwari.

Reacties (6)
22-08-2024, 19:55 door Anoniem
Advertenties zijn helemaal niet gewenst, met of zonder privacy, het is gewoon superirritant alsof een verkoooman die in je oor staat te schreeuwen, zo voelt het althans. "Koop dit, koop dat"
Hoepel op met je troep, doe dat lekker ergens anders, ga weg, ga weg.
22-08-2024, 23:12 door Anoniem
Het word langzaam tijd voor een andere browser wat mij betreft. Ik gebruik Librewolf steeds vaker.
[ulr]https://fosspost.org/mozilla-has-been-suspiciously-silent-about-google-and-manifest-v3[/ulr]
23-08-2024, 08:49 door WieWeet
Door Anoniem: Advertenties zijn helemaal niet gewenst, met of zonder privacy, het is gewoon superirritant alsof een verkoooman die in je oor staat te schreeuwen, zo voelt het althans. "Koop dit, koop dat"
Hoepel op met je troep, doe dat lekker ergens anders, ga weg, ga weg.
Ik blok ook wat ik blokken kan, maar de realiteit is natuurlijk wel dat de boel ergens van betaald moet worden.
23-08-2024, 09:47 door Anoniem
Door WieWeet:
Door Anoniem: Advertenties zijn helemaal niet gewenst, met of zonder privacy, het is gewoon superirritant alsof een verkoooman die in je oor staat te schreeuwen, zo voelt het althans. "Koop dit, koop dat"
Hoepel op met je troep, doe dat lekker ergens anders, ga weg, ga weg.
Ik blok ook wat ik blokken kan, maar de realiteit is natuurlijk wel dat de boel ergens van betaald moet worden.

Block. Met C K.

Maar inderdaad: advertenties zijn broodnodig.
23-08-2024, 15:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door WieWeet: Ik blok ook wat ik blokken kan,

Block. Met C K.
O leuk, mag ik ook? Wat dachten jullie van: ik blokkeer wat ik blokkeren kan? Het kan helemaal in het Nederlands! ;-)
23-08-2024, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: Maar inderdaad: advertenties zijn broodnodig.
Nou, nee. Als ik iets zoek lukt het me prima om het te vinden met een zoekmachine. Juist het web is een plek waar goede alternatieven bestaan voor dat aanhoudende geschreeuw om aandacht. En heb je door dat geschreeuw om aandacht een stuk minder effectief wordt als iedereen om aandacht schreeuwt? Dan ben je bezig met een lawaaicompetitie in plaats van je tijd nuttig te besteden. Dat is hoe de hele advertentiemarkt op me overkomt: om aandacht schreeuwen en proberen elkaar te overschreeuwen. Luider, luider, luider. Dat het nagenoeg nooit is hoe ik vind wat ik zoek, terwijl andere manieren van dingen vinden prima werken, vertelt mij dat er een hoop geld wordt uitgegeven aan iets dat niets wezenlijks toevoegt, en ik mag wel aan die overlast meebetalen omdat het in de aankoopprijs verwerkt wordt.

Bedenk ook dat toen het internet voor het grote publiek in de jaren '90 opkwam het bedrijfsleven eerst een poosje de kat uit de boom keek. Ze begonnen pas te adverteren en zelf websites te bouwen, en later webwinkels, toen het een succes bleek te worden. Laat dat even binnenkomen: het internet en het web waren dus levensvatbaar zonder advertenties.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.