image

SolarWinds-software kwetsbaar door aanwezigheid hardcoded credential

donderdag 22 augustus 2024, 17:18 door Redactie, 2 reacties

De helpdesksoftware van SolarWinds is kwetsbaar door de aanwezigheid van een hardcoded credential, waardoor een ongeauthenticeerde aanvaller toegang tot het systeem kan krijgen en data kan aanpassen. Het gaat om een kritiek beveiligingslek waarvan de impact op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld is met een 9.1. SolarWinds Web Help Desk is webgebaseerde helpdesksoftware waarmee organisaties verzoeken van hun medewerkers of gebruikers kunnen afhandelen.

SolarWinds kwam vandaag met een beveiligingsbulletin dat er een update voor de kwetsbaarheid beschikbaar is, die wordt aangeduid als CVE-2024-28987. Details over het lek zijn verder niet gegeven. Het probleem is verholpen in versie 12.8.3 HF2. Een week geleden waarschuwde het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security voor actief misbruik van een andere kwetsbaarheid (CVE-2024-28986) in de helpdesksoftware.

Reacties (2)
23-08-2024, 10:54 door Anoniem
Is het eruit of is het wachtwoord vervangen door een ander( uitstel van executie)
23-08-2024, 11:22 door Anoniem
Misschien hier er uit maar in een ander product nog gewoon aanwezig. Dat zie je toch vaak, ontwikkelaar patched de bug maar gaat niet de rest van de code of andere producten langs. Wel makkelijk geld verdienen als het onder een bugbounty of gewilde 0-day software valt:-)
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.