image

Chatsoftware Pidgin waarschuwt voor malafide plug-in met keylogger

woensdag 28 augustus 2024, 09:34 door Redactie, 2 reacties

De makers van chatsoftware Pidgin waarschuwen voor een malafide plug-in die via de officiële website werd geadverteerd en een keylogger bevatte. Ook maakte de 'ss-otr' plug-in screenshots en stuurt die samen met onderschepte inloggegevens naar derden. Pidgin biedt een pagina met daarop third-party plug-ins die volgens de omschrijving zijn ontwikkeld door 'trusted authors'.

De malafide plug-in werd op 6 juli aan het overzicht op Pidgin.im toegevoegd. Op 16 augustus kregen de Pidgin-ontwikkelaars een melding dat er een keylogger in de plug-in aanwezig was en die screenshots maakte. Daarop werd de plug-in 'stilletjes' van de pagina verwijderd en een onderzoek gestart. Vorige week kon worden bevestigd dat er inderdaad een keylogger in de plug-in aanwezig is.

Volgens de Pidgin-ontwikkelaars werd de keylogger niet opgemerkt omdat de plug-in geen broncode verstrekte, maar alleen binaries om te downloaden. Voortaan wordt voor alle plug-ins verplicht dat ze een link naar een OSI Approved Open Source License hebben en er enige due diligence is verricht om te verifiëren dat de plug-in veilig voor gebruikers is. Pidgin adviseert gebruikers die de malafide plug-in hebben geïnstalleerd om die meteen te verwijderen.

Reacties (2)
28-08-2024, 13:21 door Anoniem
Die zijn vast wakker geschrokken, ik ben eigenlijk wel benieuwd of hun oplossing/idee al op de plank lag zijne alwetende TODO, of snel geïmplementeerd omdat....
28-08-2024, 13:57 door Anoniem
Nog meer reden om geen code te installeren die geen transparante bron heeft.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.