image

Vliegverkeer op Eindhoven Airport platgelegd door netwerkstoring

woensdag 28 augustus 2024, 09:56 door Redactie, 10 reacties
Laatst bijgewerkt: 28-08-2024, 14:53

Een netwerkstoring zorgt ervoor dat erop dit moment geen vliegverkeer op Eindhoven Airport mogelijk is. "Het is nog onduidelijk wanneer de verstoring is verholpen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing", aldus de luchthaven op de eigen website. Op X meldt de luchthaven dat de oorzaak wordt onderzocht.

Ook de Koninklijke Luchtmacht maakt melding van de storing. "In verband met een netwerkstoring kan er geen vliegverkeer op Luchthaven Eindhoven worden afgehandeld. Het is nog onduidelijk wanneer de verstoring is verholpen. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing."

De storing zit in het netwerk van de luchtverkeersleiding, in de verkeerstoren op vliegbasis Eindhoven, zo laat een woordvoerder van de vliegbasis tegenover het Eindhovens Dagblad weten. Verdere details over de storing zijn nog niet bekend.

Omroep Brabant laat weten dat de veiligheidsregio's Midden- en West-Brabant en Brabant-Zuidoost vandaag ook melden dat ze door een grote storing zijn getroffen. Ook elders in het land hebben hulp- en overheidsdiensten soortgelijke netwerkproblemen, aldus de omroep. Het is onduidelijk of die landelijke storing te maken heeft met de storing op Eindhoven Airport.

"Door problemen in IT-netwerken van Defensie is er geen vliegverkeer mogelijk op Eindhoven Airport. Eindhoven Airport maakt gebruik van de militaire Vliegbasis Eindhoven. Er is in ieder geval tot 17.00 uur geen vliegverkeer mogelijk op Eindhoven Airport. Voor actuele vluchtinformatie houd de website van Eindhoven Airport in de gaten of neem contact op met je luchtvaartmaatschappij", zo laat de luchthaven in een blog weten.

De luchthaven meldt dat de processen voor de opstart van het vliegverkeer weer worden opgestart.

Reacties (10)
28-08-2024, 10:16 door Anoniem
Weer problemen via een externe leverancier misschien?
Het werd voorspeld en later komt het dus uit.

Zet digitalisering door en maak je er kompleet afhankelijk van.
De analoge wereld reageert al.
Is dat wellicht niet de bedoeling?
28-08-2024, 10:20 door Anoniem
de afhankelijkheid van amerikaanse prullaria, zorgt voor een homogeen aanvalsplatform...
op basis van risico mitigatie moet je al niet willen dat 75% van je organisaties afhankelijk is van 1 merk of 1 soort van 1 merk, maar zeg eens eerlijk, hoeveel bedrijven kunnen met droge ogen zeggen dat ze geen cisco router in hun netwerk hebben? hoeveel daarvan draait op ios-xe? hoeveel bedrijven hebben een fortigate firewall?

en het probleem van monocultuur mitigatie introduceert een nieuw probleem, die van multiple aanval vectoren, elk nieuw merk heeft nieuwe lekkdn, nieuwe ingangen... de oplossing voor probleem 1 veroorzaakt/is probleem 2
28-08-2024, 10:22 door Anoniem
Tekort aan het noodzakelijke onderhoud. C-2000 en P-2000 systemen. Als de menselijke insteek stokt komt uiteindelijk alles tot stilstand, ook digitaal.
28-08-2024, 10:23 door Anoniem
Volgens nu.nl gaat het om meerdere diensten: de telefoonverbindingen en de radioverbindingen bij de Kustwacht en het contactcentrum van de Koninklijke Marechaussee.
Mogelijk is een storing bij DigiD / het CJI gerelateerd.
Zie: https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/meerdere-diensten-getroffen-door-storingen
28-08-2024, 10:33 door Anoniem
Ook DigiD, Kustwacht en marechaussee getroffen door grote computerstoring.
28-08-2024, 10:34 door Anoniem
Updates op dit bericht:

https://www.trouw.nl/binnenland/live-landelijke-storing-in-alarmeringssysteem-hulpdiensten-eindhoven-airport-ligt-plat~b8eae41b/

Ook storingen bij gemeente, veiligheidsregio's, kmar, en kustwacht.
28-08-2024, 12:05 door Anoniem
Als je die foto ziet van Eindhoven Airport, met die 2 grote gele schermen waar de tekstregels half op staan, kunnen ze zels dat niet goed doen?
28-08-2024, 12:36 door Anoniem
Laat de Russen even wachten met aanvallen, Er kan op dit moment even niet op enige weerstand van betekenis gerekend worden!!
28-08-2024, 14:57 door Anoniem
Door Anoniem: Als je die foto ziet van Eindhoven Airport, met die 2 grote gele schermen waar de tekstregels half op staan, kunnen ze zels dat niet goed doen?

Ik kan de foto niet vinden.

Maar ik denk dat jij nooit op een vliegveld geweest bent, en waarschijnlijk ook nooit foto's gemaakt hebt van bijvoorbeeld led-matrix borden .

De schermen op een vliegveld verversen (bv van NL-ENG tekst) , en het langzaam doorrollen van tijd .

En led-matrix teksten (zoals voorop een tram/bus in sommige steden) worden met behoorlijke frequentie lijn voor lijn geschreven.
Bij een foto zie je dan nooit de hele tekst , maar alleen maar één of een paar lijnen - of je moet een fors langere sluitertijd instellen.

Zonder meer informatie denk ik dat die borden het prima doen en je alleen maar een artefact ziet vanwege een foto op een bepaald moment genomen (of met snelle sluitertijd).
28-08-2024, 23:19 door Anoniem
Lees: Marc Elsberg - Black out en huiver, als de stroom uitvalt
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.