image

WhatsApp kan in 2027 telefoongesprekken van andere apps ontvangen

zaterdag 7 september 2024, 10:10 door Redactie, 7 reacties

WhatsApp en Messenger kunnen over drie jaar telefoongesprekken van andere chatapps ontvangen, zo heeft Meta aangekondigd. De Digital Markets Act (DMA) verplicht Meta om chatdiensten WhatsApp en Messenger interoperabel met andere chatapps te maken. Chatapps die willen dat hun gebruikers met gebruikers van WhatsApp of Messenger kunnen chatten of bellen moeten eerst een overeenkomst met Meta sluiten.

In een update heeft Meta nu iets meer informatie over de interoperabiliteitsplannen gegeven. Zo zijn Messenger en WhatsApp voorzien van notificaties om gebruikers over third-party chats te informeren. Daarnaast zullen gebruikers worden ingelicht wanneer een nieuwe third-party app interoperabel is. Gebruikers kunnen straks kiezen om berichten van third-party apps in een aparte inbox te ontvangen of in een gecombineerde.

Ook zullen opties zoals leesbevestigingen, 'direct replies' en 'typing indicators' beschikbaar gekomen. In 2027 zullen gebruikers van third-party chatapps ook met WhatsApp-gebruikers kunnen bellen. Het gaat zowel om stem- als videobellen. Volgend jaar komt groepsfunctionaliteit beschikbaar. Meta herhaalt dat het interoperabel maken van WhatsApp en Messenger een technische uitdaging is en er nog het nodige gedaan moet worden. Wanneer de eerste third-party chatapps met WhatsApp en Messenger kunnen communiceren is volgens Meta afhankelijk van wanneer deze diensten de 'noodzakelijke technologie' hebben ontwikkeld en getest.

Reacties (7)
Gisteren, 10:22 door Anoniem
nou lijkt Windows wel alles koppelen neen geen goed idee maar ja wie ben ik .de burger
Gisteren, 10:31 door Erik van Straten
Ik gebruik al jaren geen WhatsApp meer, maar als iemand anders vanuit hun WhatsApp-app een bericht naar het telefoonnummer van mijn iPhone stuurt, ontvang ik dat bericht in de standaard SMS-app iMessage (ik weet niet of het dan als SMS of als iets anders is verzonden).
Gisteren, 11:44 door Anoniem
Dat duurt erg lang. Ze willen het niet want het levert de aandeelhouders niks op. Datadelen met geïnteresseerde bedrijven lukt onmiddellijk. Kom op werkgevers trekt de riem eens aan!
Gisteren, 16:30 door Anoniem
Jak! Ik wil echt niet met WhatsAppers chatten, daar word ik een groentje van... ;-)
Gisteren, 17:01 door Anoniem
Door Erik van Straten: Ik gebruik al jaren geen WhatsApp meer, maar als iemand anders vanuit hun WhatsApp-app een bericht naar het telefoonnummer van mijn iPhone stuurt, ontvang ik dat bericht in de standaard SMS-app iMessage (ik weet niet of het dan als SMS of als iets anders is verzonden).

Dat jij iets niet weet dat verbaast me Erik van Straten ;-)
Maar ik wed dat als je je erin gaat verdiepen dat je er wel achter komt :-)
Gisteren, 18:18 door Anoniem
De meeste mensen vinden het maar lastig dat ik geen Whatsapp gebruik.
Ik gebruik alleen SMS en dan ook nog eens zonder iMessage dus foto’s kunnen niet verzonden worden.
SMS is primitief maar ik vind het prima zo.
Gisteren, 18:46 door Anoniem
Ik heb een XMPP chat server (Openfire) in een LXC container op mijn netwerk die ik gebruik voor mijn naasten. Zonder dat mijn server met andere servers mag praten. Werkt prima. Ik heb er in Windows, Linux, Android en een webbased client voor.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.