image

VS verwijdert onnodige diploma-eisen voor cyberbanen: skills belangrijker

donderdag 12 september 2024, 16:10 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid gaat onnodige diploma-eisen voor cyberbanen verwijderen en zich meer op een skills-gebaseerde aanpak richten. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Volgens National Cyber Director Harry Coker heeft de VS dringend behoefte aan cybertalent en zijn er zo'n half miljoen vacatures voor cyberbanen. Een aantal dat alleen nog maar verder zal groeien nu meer diensten en producten met technologie zoals kunstmatige intelligentie online komen.

"Veel Amerikanen beseffen niet dat een cybercarrière voor hen toegankelijk is. De opvatting heerst dat je een informaticadiploma en een diepgaande technische achtergrond moet hebben om een cyberbaan te krijgen. De realiteit is dat cyberbanen voor iedereen beschikbaar zijn die ze willen", aldus het Witte Huis. Om cyberbanen toegankelijker te maken gaat het Witte Huis verschillende maatregelen nemen.

Naast het uitbreiden van werkgebaseerd leren en het ondersteunen van 'lokale inspanningen' waarbij verschillende partijen bij elkaar komen, gaat het ook om het verwijderen van onnodige diploma-eisen. De Amerikaanse autoriteiten willen naar een skills-gebaseerde aanpak toe, waarbij centraal staat dat een kandidaat het werk kan uitvoeren, in plaats van waar hij zijn vaardigheden heeft opgedaan. De Amerikaanse federale overheid zegt het voortouw te nemen om it-functies om te zetten naar een skills-gebaseerde werkwijze.

Reacties (2)
Vandaag, 16:22 door Anoniem
Die heb ik eerder gehoord, ging over een andere sector dan ict: handen aan het bed van de patiënt ( en minder consultants en managers en vooral visionaire denkers die ruimte kregen hun maatschappelijke wensenlijstje ten uitvoer te brengen.)
Vandaag, 17:15 door Anoniem
Door Anoniem: Die heb ik eerder gehoord, ging over een andere sector dan ict: handen aan het bed van de patiënt ( en minder consultants en managers en vooral visionaire denkers die ruimte kregen hun maatschappelijke wensenlijstje ten uitvoer te brengen.)

Voor de ict (security) sector is het percentage 'skilled autodidacten zonder matchend diploma' IMO toch wel erg laag .
En - zoveel "stom" werk is er, als het goed is, gewoon niet.

Voor 'handen rondom het bed' is het wat geloofwaardiger dat er daar een behoorlijke hoop laag/ongeschoold werk bij zit, en maar een klein deel verpleegkundige zorg betreft.

De eisen laten varen is natuurlijk wel een manier om "genoeg" personeel te vinden, en (het blijft de VS) natuurlijk ook genoeg uit de DEI catagorieen te kunnen aannemen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.