image

Minister: nog geen standpunt over nieuw voorstel voor chatcontrole

dinsdag 17 september 2024, 09:56 door Redactie, 29 reacties

Het kabinet heeft nog geen standpunt ingenomen over een nieuw voorstel voor het invoeren van chatcontrole, zo heeft minister Van Weel van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer laten weten. Het is dan ook nog onduidelijk of een door de Tweede Kamer aangenomen motie wordt uitgevoerd. Wel stelt de minister dat het nieuwe voorstel onderdelen bevat die tegemoetkomen aan eerdere Nederlandse bezwaren over het zogeheten ‘detectiebevel’.

De Europese Commissie kwam een aantal jaar geleden met het plan om alle chatberichten van burgers te controleren. Europese wetgeving vindt plaats via een trialoog, waarbij de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers onderhandelen over wetgevende voorstellen. Het Europees Parlement zag het voorstel van de Europese Commissie voor chatcontrole niet zitten en kwam met een eigen voorstel, waar nog steeds kritiek op is, maar wat end-to-end versleutelde diensten uitzondert.

Eind juni wilde toenmalig EU-voorzitter België binnen de Raad over een eigen versie van het plan stemmen. België had een voorstel bedacht waardoor "hoog risicovolle" chatdiensten zouden worden verplicht om overheidssoftware toe te voegen waarmee alle berichten van Europese gebruikers worden geïnspecteerd. Dit kreeg de naam "upload moderation". Gebruikers die niet met de controle akkoord zouden gaan zouden dan geen foto's, video en url's meer via de betreffende chatapp kunnen versturen. De stemmig werd geschrapt omdat er niet voldoende voorstemmers waren.

EU-voorzitter Hongarije heeft nu een nieuw voorstel bedacht. "Het voorstel van het Hongaars voorzitterschap bevat onderdelen die tegemoetkomen aan bezwaren die gedurende de onderhandelingen door Nederland naar voren zijn gebracht ten aanzien van de reikwijdte van het zogeheten ‘detectiebevel’. Over de Nederlandse positie ten opzichte van dit compromisvoorstel vindt binnen het kabinet evenwel nog overleg plaats en daarom kan ik uw Kamer daarover op dit moment geen verdere mededelingen verstrekken", aldus Van Weel (pdf).

Aangenomen moties

Vorig jaar weigerde het kabinet een door de Tweede Kamer aangenomen motie uit te voeren, waarin de regering werd opgeroepen tot het tegengaan van chatcontrole. Eind vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan die het kabinet opriep om de eerdere motie over het weigeren van chatcontrole alsnog uit te voeren. Door de Tweede Kamer aangenomen moties hoeft het kabinet niet uit te voeren, maar dit is uitzonderlijk, aldus het kabinet zelf in een reactie over het niet uitvoeren van een motie over de Europese digitale identiteit.

"Aangezien het huidige kabinet zich momenteel beraadt op een nieuw standpunt inzake de CSAM-verordening, kan op dit moment nog geen definitief uitsluitsel worden gegeven over de uitvoering van deze motie. Vandaar dat in de brief is vermeld dat informatie over de motie pas in een brief over het kabinetsstandpunt over het compromisvoorstel wordt gedeeld", zo staat in een beslisnota bij de Kamerbrief. In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk (pdf).

Reacties (29)
17-09-2024, 10:26 door Anoniem
Dit gaat de lakmoesproef worden voor het kabinet omtrent privacy. Als dit omarmt gaat worden weet je dat privacy in Nederland permanent dood is.
17-09-2024, 10:41 door Anoniem
Het huidige kabinet moet maar eens gaan leveren. Ook op dit punt.
17-09-2024, 11:21 door Anoniem
Chatcontrol is ongekende massa surveillance. Totaal disproportioneel en niet passend in een democratische rechtsstaat. Als dit erdoor komt betekent het dat we keihard China achterna gaan met repressie van gewone burgers om de belangen van een paar multinationals en miljardairs te beschermen.
17-09-2024, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Dit gaat de lakmoesproef worden voor het kabinet omtrent privacy. Als dit omarmt gaat worden weet je dat privacy in Nederland permanent dood is.

En dan lees ik net dat het vertrouwen in de overheid is toegenomen (*) vooral onder laag opgeleiden; de 'hardwerkenden' die altijd klagen over de 'roverheid', worden nu misschien pootje gelicht door het vertrouwen dat zij hebben geschonken - te wijten aan hun stembusgang - aan weer zo'n 'roverheid' (achterlijke benaming overigens) van een nog rechtser, feitelijk opnieuw VVD kabinet.
Opnieuw denk ik dan weer aan een uitspraak van de filosoof Joseph de Maistre die ruim 200 jaar geleden stelde: "Elke natie krijgt de regering die het verdiend". Waarmee je, getransponeerd op de huidige tijd, een beeld hebt van het gemiddeld IQ van de Nederlander: Treurig.

(* https://nos.nl/collectie/13979/artikel/2537394-vertrouwen-in-politiek-en-kabinet-gegroeid-vooral-onder-laagopgeleiden)
Het voorstel van Hongarije bevat dus ook nog elementen die niet echt privacy vriendelijk n daarmee dus ook niet kind vriendelijk zijn.
Fijn dat de AI rommel eruit is, maar er blijft een mogelijkheid dit later nog weer toe te voegen.
Als dit er door komt, kunnen we net zo goed allemaal over op Wechat.
17-09-2024, 11:32 door Anoniem
Ons kabinet heeft nog niet gekozen of ze onze priveberichtjes willen pakken; tja, keuzes...
Ze hebben ook nog niet gekozen of ze DNA van onze pasgeboren kindjes willen pakken bij de geboorte om ze vervolgens toe te voegen aan een landelijke DNA-database "voor het geval dat".
https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI
Keuzes voor het volk maken is en blijft een lastig taak hé?
Straks gaan ze nog keuzes maken of ze uw vrouw willen bezwangeren, of wie wel met haar mag omgaan en wie niet, tja keuzes?
Wie weet wat het volgende is, de baseline is weer een stukje verhoogd.
Van de archieven van de joodse gemeenschap die de nazi's gebruikten heeft men uiteraard niks geleert.
Ik zou onze eigen regering nog nét niet communistisch noemen, maar we zitten er niet ver vandaan, ze zouden eigenlijk vriendjes met de Russen moeten zijn, de Russen kunnen immers nog veel leren van het Nederlandse kabinet.
17-09-2024, 11:37 door Anoniem
Normaal gesproken ontplof linkedin een datalek of iets anders met privacy is. Echter bij het onderwerp “privacy van communicatie” is er nog geen rimpeltje op Linkin waarneembaar. Het gaat dus gewoon gebeuren, zonder veel weerstand van de privacy gekkies..

De “privacy van communicatie” is kapot.
17-09-2024, 11:48 door Anoniem
Door Drs Security en Privacy: Het voorstel van Hongarije bevat dus ook nog elementen die niet echt privacy vriendelijk n daarmee dus ook niet kind vriendelijk zijn.
Fijn dat de AI rommel eruit is, maar er blijft een mogelijkheid dit later nog weer toe te voegen.
Als dit er door komt, kunnen we net zo goed allemaal over op Wechat.
Het moet uberhaubt niet gebeuren, het is te idioot voor woorden dat men er al aan denkt om de privéberichtjes van onschuldige mensen te pakken, of dat nou met AI gebeurd of niet.
Criminelen oppakken met behulp van proportioneel onderzoek, okee, maar dit gaat veel te ver.
17-09-2024, 12:57 door Anoniem
17-09-2024, 13:11 door Anoniem
Wat gaat een doorsnee vertegenwoordiger van het lager opgeleide volksdeel nou aan argumenten inbrengen tegen de beleidsafdeling in de justitietoren? Het stiekeme is er al een tijd af, openlijke hetzes - nareis op nareis - zijn het nieuwe normaal...
17-09-2024, 13:23 door Anoniem
Laat dat standpunt dan maar helemaal uitblijven.

Dat is beter voor iedereen.
Voor overheid en burger,
maar weer niet voor diegenen,
die hier zo in geïnteresseerd zijn.

#laufer
17-09-2024, 13:30 door Anoniem
Aiaiai... Dankzij deze wet gaan er letterlijk koppen rollen in landen met een dictatuur als privacy van comminucatie niet meer gegarandeerd is.
Al geloof ik niet dat dit de Nederlandse overheid wat kan schelen, daar gedragen ze zich niet naar.
17-09-2024, 13:36 door Anoniem
Als een kikker in water dat langzaam verwarmt wordt...
De volgende generaties gaan dit normal vinden.
Zoals anoniem 11:32 van al zei; de baseline is straks weer verhoogd.
Naomi Brockwell TV:
Surveillance: The New Normal
https://youtube.com/watch?v=aXhXkXcMXyM
17-09-2024, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: Wat gaat een doorsnee vertegenwoordiger van het lager opgeleide volksdeel nou aan argumenten inbrengen tegen de beleidsafdeling in de justitietoren? Het stiekeme is er al een tijd af, openlijke hetzes - nareis op nareis - zijn het nieuwe normaal...

Rutte's gesprekken in het Witte Huis zijn hertaald naar gewoon Nederlands, in een taalniveau dat het lager opgeleide volksdeel ook begrijpt. Ik wens Karin Aachboun veel succes de het huidige en toekomstige processen tegen Nederlandse journalisten (ex)bewindslieden zoals Grapperhaus en Rutte, en dat hij nog vaak aangifte mag gaan doen tegen dat gespuis namens heel gewone mensen.

Als hij de beerput open krijgt, dan moet de NOS hier wel over het lager opgeleide volksdeel gaan informeren, in taal die de ze begrijpen dit keer.
17-09-2024, 14:07 door Anoniem
Door Anoniem: Het huidige kabinet moet maar eens gaan leveren. Ook op dit punt.

PVV en VVD zijn voor meer surveillance , want "moslim terroristen". Er gaat hoe dan ook niets veranderen.

Alle surveillance is niet om terroristen buiten te houden , maar om u in de gaten te houden.

Op EU niveua wordt die chatcontrole er doorheen gejast bij de eerstvolgende aanslag of andere afleiding, die via de media wordt uitvergroot, of zoals de vorige keer: vlak voor de verkiezingen en het liefst op een vrijdag......

Waarom op een vrijdag.. omdat ze weten dat U nog slaapt
17-09-2024, 14:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ons kabinet heeft nog niet gekozen of ze onze priveberichtjes willen pakken; tja, keuzes...
Ze hebben ook nog niet gekozen of ze DNA van onze pasgeboren kindjes willen pakken bij de geboorte om ze vervolgens toe te voegen aan een landelijke DNA-database "voor het geval dat".
https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI
Keuzes voor het volk maken is en blijft een lastig taak hé?
Straks gaan ze nog keuzes maken of ze uw vrouw willen bezwangeren, of wie wel met haar mag omgaan en wie niet, tja keuzes?
Wie weet wat het volgende is, de baseline is weer een stukje verhoogd.
Van de archieven van de joodse gemeenschap die de nazi's gebruikten heeft men uiteraard niks geleert.
Ik zou onze eigen regering nog nét niet communistisch noemen, maar we zitten er niet ver vandaan, ze zouden eigenlijk vriendjes met de Russen moeten zijn, de Russen kunnen immers nog veel leren van het Nederlandse kabinet.

Je springt van de Nazi's naar de Communisten.
Waarom ze niet gewoon blijven vergelijken met extreem rechts. Dat zijn ze namelijk.
Het oorspronkelijke voorstel komt van de Hongaarse autocraat Victor Orban. waar zowel Trump als Wilders een grote fan van zijn.
Soort zoekt soort.

En we zouden allemaal moeten weten waar Nazi-praktijken toe leiden.
Als "we" tenminste van de geschiedenis geleerd hebben.
17-09-2024, 15:00 door Anoniem
Door Anoniem: Normaal gesproken ontplof linkedin een datalek of iets anders met privacy is. Echter bij het onderwerp “privacy van communicatie” is er nog geen rimpeltje op Linkin waarneembaar. Het gaat dus gewoon gebeuren, zonder veel weerstand van de privacy gekkies..

De “privacy van communicatie” is kapot.
De meeste privacy "gekken" doen hier niet aan mee. Die weten zich wel te beschermen of hier aan te onttrekken.

Het zijn al die andere schapen, die het niet zien of snappen, die hier door getroffen gaan worden.
Die gaan pas mekkeren als er vrachtwagens in de straat stoppen voor de razzia.

Berouw komt altijd na de zonde, en de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Kies maar.
17-09-2024, 15:21 door Anoniem
Door Anoniem: Aiaiai... Dankzij deze wet gaan er letterlijk koppen rollen in landen met een dictatuur als privacy van comminucatie niet meer gegarandeerd is.
Al geloof ik niet dat dit de Nederlandse overheid wat kan schelen, daar gedragen ze zich niet naar.

Tenzij er krachten zijn die sterk genoeg zijn om de beerput open te gooien. Maar ik vraag me af of die bij de overheid of de journalistiek willen infiltreren. Politie en justitie zal dit proberen tegen te houden, door huiskamergesprekken af te luisteren, afgedekt door bevoegdheden van 'de diensten'. Voor wie het nog niet wist: we leven al jaren in dictatuur.
17-09-2024, 15:39 door majortom - Bijgewerkt: 17-09-2024, 15:46
En ondertussen is die Hongaarse aanpassing niet openbaar (althans ik kan hem niet vinden). Wat heeft men te verbergen als er zo geheimzinnig over wordt gedaan?

Enfin, ook al zou maar een fractie van het voorstel overblijven, dan is het hek van de dam. Daarna zal beetje bij beetje de wet worden opgerekt (liefst via verzamelwetten om nog mindere controle door de fracties te hoeven vrezen) totdat alle communicatie er onder valt en niet meer beperkt zal zijn tot KP. Zelf maatregelen nemen wordt belangrijker dan ooit. Niets meer via de cloud en eigen chat omgevingen in de lucht brengen, liefst volkomen decentraal zonder centrale servers.
17-09-2024, 15:45 door majortom - Bijgewerkt: 17-09-2024, 15:45
Door Anoniem:
Door Anoniem: Aiaiai... Dankzij deze wet gaan er letterlijk koppen rollen in landen met een dictatuur als privacy van comminucatie niet meer gegarandeerd is.
Al geloof ik niet dat dit de Nederlandse overheid wat kan schelen, daar gedragen ze zich niet naar.

Tenzij er krachten zijn die sterk genoeg zijn om de beerput open te gooien. Maar ik vraag me af of die bij de overheid of de journalistiek willen infiltreren. Politie en justitie zal dit proberen tegen te houden, door huiskamergesprekken af te luisteren, afgedekt door bevoegdheden van 'de diensten'. Voor wie het nog niet wist: we leven al jaren in dictatuur.
De gemiddelde Nederlander (Europeaan) heeft niet eens door dat dit speelt (ik heb wel eens een balletje opgegooid bij wat kennissen en dan kijken ze je met grote vraagtekens in de ogen aan, en gaan door met WhatsAppen).

Niet vreemd, aangezien er geen enkel berichtgeving in de mainstream media over is geweest. Dit wordt letterlijk doodgezwegen tot het te laat is. En onafhankelijke onderzoeksjournalisten die zoiets aan de kaak stellen bestaan bijna niet meer: de gemiddelde journalist blaat het ANP na en doet zelf nog nauwelijks onderzoek.
17-09-2024, 16:29 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ons kabinet heeft nog niet gekozen of ze onze priveberichtjes willen pakken; tja, keuzes...
Ze hebben ook nog niet gekozen of ze DNA van onze pasgeboren kindjes willen pakken bij de geboorte om ze vervolgens toe te voegen aan een landelijke DNA-database "voor het geval dat".
https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI
Keuzes voor het volk maken is en blijft een lastig taak hé?
Straks gaan ze nog keuzes maken of ze uw vrouw willen bezwangeren, of wie wel met haar mag omgaan en wie niet, tja keuzes?
Wie weet wat het volgende is, de baseline is weer een stukje verhoogd.
Van de archieven van de joodse gemeenschap die de nazi's gebruikten heeft men uiteraard niks geleert.
Ik zou onze eigen regering nog nét niet communistisch noemen, maar we zitten er niet ver vandaan, ze zouden eigenlijk vriendjes met de Russen moeten zijn, de Russen kunnen immers nog veel leren van het Nederlandse kabinet.

Je springt van de Nazi's naar de Communisten.
Waarom ze niet gewoon blijven vergelijken met extreem rechts. Dat zijn ze namelijk.
Het oorspronkelijke voorstel komt van de Hongaarse autocraat Victor Orban. waar zowel Trump als Wilders een grote fan van zijn.
Soort zoekt soort.

En we zouden allemaal moeten weten waar Nazi-praktijken toe leiden.
Als "we" tenminste van de geschiedenis geleerd hebben.

De EU/EC is extreem links en daarvan moet dit toch echt. Dus waarom een beginnend centrum rechts kabinet de schuld geven van iets dat uit de marxistische koker van niet alleen de extreem linkse EU komt maar ook van de extreem linkse partijen als D66, Pravda en GL. Als je het dan toch over Nazi praktijken wilt hebben moet je vooral naar de linkerzijde van het politieke spectrum kijken want de NSDAP was alles behalve extreem rechts. Kinderbijslag, die iedereen met kinderen ontvangt, is bedacht door ene socialist genaamd A.H. uit Oostenrijk, je weet wel met dat rare snorretje. Net als de Volkswagen en het wegennet. Allemaal bedacht door de socialisten. Als deze extreem rechts waren geweest dan hadden ze het geld wel in hun zak gestoken i.p.v. uitgeven aan het volk. Een rechtse VVD'er (ja je hebt ook linkse versies ervan) zou dat geld idd in de eigen zak gestoken hebben of de rijken nog iets rijker gemaakt hebben. Niets sociaals aan bij die club maar wel rechts.
Dus ga eens echt leren van de geschiedenis en maak niet de fout door alles wat in onze linkse media beweerd wordt als waarheid aan te nemen. Het kwaad begint bij de media namelijk als directe beinvloeder van wat mensen wel of niet te zien krijgen.
17-09-2024, 16:58 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Aiaiai... Dankzij deze wet gaan er letterlijk koppen rollen in landen met een dictatuur als privacy van comminucatie niet meer gegarandeerd is.
Al geloof ik niet dat dit de Nederlandse overheid wat kan schelen, daar gedragen ze zich niet naar.

Tenzij er krachten zijn die sterk genoeg zijn om de beerput open te gooien. Maar ik vraag me af of die bij de overheid of de journalistiek willen infiltreren. Politie en justitie zal dit proberen tegen te houden, door huiskamergesprekken af te luisteren, afgedekt door bevoegdheden van 'de diensten'. Voor wie het nog niet wist: we leven al jaren in dictatuur.
De gemiddelde Nederlander (Europeaan) heeft niet eens door dat dit speelt (ik heb wel eens een balletje opgegooid bij wat kennissen en dan kijken ze je met grote vraagtekens in de ogen aan, en gaan door met WhatsAppen).

Niet vreemd, aangezien er geen enkel berichtgeving in de mainstream media over is geweest. Dit wordt letterlijk doodgezwegen tot het te laat is. En onafhankelijke onderzoeksjournalisten die zoiets aan de kaak stellen bestaan bijna niet meer: de gemiddelde journalist blaat het ANP na en doet zelf nog nauwelijks onderzoek.
Inderdaad, helaas wel ja...
17-09-2024, 17:07 door Anoniem
Door majortom:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Aiaiai... Dankzij deze wet gaan er letterlijk koppen rollen in landen met een dictatuur als privacy van comminucatie niet meer gegarandeerd is.
Al geloof ik niet dat dit de Nederlandse overheid wat kan schelen, daar gedragen ze zich niet naar.

Tenzij er krachten zijn die sterk genoeg zijn om de beerput open te gooien. Maar ik vraag me af of die bij de overheid of de journalistiek willen infiltreren. Politie en justitie zal dit proberen tegen te houden, door huiskamergesprekken af te luisteren, afgedekt door bevoegdheden van 'de diensten'. Voor wie het nog niet wist: we leven al jaren in dictatuur.
De gemiddelde Nederlander (Europeaan) heeft niet eens door dat dit speelt (ik heb wel eens een balletje opgegooid bij wat kennissen en dan kijken ze je met grote vraagtekens in de ogen aan, en gaan door met WhatsAppen).

Niet vreemd, aangezien er geen enkel berichtgeving in de mainstream media over is geweest. Dit wordt letterlijk doodgezwegen tot het te laat is. En onafhankelijke onderzoeksjournalisten die zoiets aan de kaak stellen bestaan bijna niet meer: de gemiddelde journalist blaat het ANP na en doet zelf nog nauwelijks onderzoek.

Ze doen wel zelf onderzoek maar houden of expres de deksel op de doofpot, of behoeven een college zelfkennis en recente geschiedenis. Ik vermoed het eerste, en dan heb ik wel een idee wie en wat ze in bescherming nemen, waarschijnlijk om hun eigen positie te behouden. Als je producten van onderzoeksjournalisten als Modderkolk of Arendse beluisterd of bekeken hebt, lees je hun teksten door een andere bril. Hoe veel ze inhoudelijk ook weten over sommige onderwerpen, ze verzwijgen meer dan ze zeggen of opschrijven, en dat heeft niets te maken met journalistieke zorgvuldigheid of fatsoenlijke werkwijze. Dat is de indruk die ik van het journaille krijg. Best jammer eigenlijk.
17-09-2024, 17:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ons kabinet heeft nog niet gekozen of ze onze priveberichtjes willen pakken; tja, keuzes...
Ze hebben ook nog niet gekozen of ze DNA van onze pasgeboren kindjes willen pakken bij de geboorte om ze vervolgens toe te voegen aan een landelijke DNA-database "voor het geval dat".
https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI
Keuzes voor het volk maken is en blijft een lastig taak hé?
Straks gaan ze nog keuzes maken of ze uw vrouw willen bezwangeren, of wie wel met haar mag omgaan en wie niet, tja keuzes?
Wie weet wat het volgende is, de baseline is weer een stukje verhoogd.
Van de archieven van de joodse gemeenschap die de nazi's gebruikten heeft men uiteraard niks geleert.
Ik zou onze eigen regering nog nét niet communistisch noemen, maar we zitten er niet ver vandaan, ze zouden eigenlijk vriendjes met de Russen moeten zijn, de Russen kunnen immers nog veel leren van het Nederlandse kabinet.

Je springt van de Nazi's naar de Communisten.
Waarom ze niet gewoon blijven vergelijken met extreem rechts. Dat zijn ze namelijk.
Het oorspronkelijke voorstel komt van de Hongaarse autocraat Victor Orban. waar zowel Trump als Wilders een grote fan van zijn.
Soort zoekt soort.

En we zouden allemaal moeten weten waar Nazi-praktijken toe leiden.
Als "we" tenminste van de geschiedenis geleerd hebben.

De EU/EC is extreem links en daarvan moet dit toch echt. Dus waarom een beginnend centrum rechts kabinet de schuld geven van iets dat uit de marxistische koker van niet alleen de extreem linkse EU komt maar ook van de extreem linkse partijen als D66, Pravda en GL. Als je het dan toch over Nazi praktijken wilt hebben moet je vooral naar de linkerzijde van het politieke spectrum kijken want de NSDAP was alles behalve extreem rechts. Kinderbijslag, die iedereen met kinderen ontvangt, is bedacht door ene socialist genaamd A.H. uit Oostenrijk, je weet wel met dat rare snorretje. Net als de Volkswagen en het wegennet. Allemaal bedacht door de socialisten. Als deze extreem rechts waren geweest dan hadden ze het geld wel in hun zak gestoken i.p.v. uitgeven aan het volk. Een rechtse VVD'er (ja je hebt ook linkse versies ervan) zou dat geld idd in de eigen zak gestoken hebben of de rijken nog iets rijker gemaakt hebben. Niets sociaals aan bij die club maar wel rechts.
Dus ga eens echt leren van de geschiedenis en maak niet de fout door alles wat in onze linkse media beweerd wordt als waarheid aan te nemen. Het kwaad begint bij de media namelijk als directe beinvloeder van wat mensen wel of niet te zien krijgen.
Van originele poster:
Ik snap niks van links en rechts, rood of groen, ik ga meestal naar boven en beneden, net als het echte leven met de ups en downs, vandaar dat ik het over bepaalde negatieve voorbeelden had, (nazisme, communisme) niet zozeer links of rechts, politiek is zeer verwarrend, maar ik doe mijn best. (-:
17-09-2024, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Wat gaat een doorsnee vertegenwoordiger van het lager opgeleide volksdeel nou aan argumenten inbrengen tegen de beleidsafdeling in de justitietoren? Het stiekeme is er al een tijd af, openlijke hetzes - nareis op nareis - zijn het nieuwe normaal...
Dat zag je toch ook bij Trump gebeurren?
17-09-2024, 20:42 door Anoniem
Disproportionele maatregelen dienen vermeden te worden. Vooral als ze daarmee nog geen deuk in een pakje boter slaan, want dat doet vermoeden dat het werkelijk ergens anders om gaat. Complotdenkers worden niet zo geboren, ze worden zo omdat het weerwoord de toets van kritisch denken niet doorstaat.

Als je het zoveel beter weet, wees dan open. In plaats van ieder weerwoord niet echt, of gebrekkig, onderbouwd te weerspreken, maar liever genadeloos, en onafhankelijk feitelijk, neer te slaan. Meer nee, liever gericht op de boodschapper, niet op de boodschap, ook nog.

Als je, figuurlijk, iemands tong uitrukt, dan toon je alleen maar aan dat je ongewenste waarheden vreest. Daarmee onderstrepend dat je feiten liever onderdrukt, dan open en eerlijk debat te voeren. Uiterst ondemocratisch. Iedere niet volledige waarheid is, feitelijk, een leugen.

Menige beschaving is ten onder gegaan omdat het destijds opportunistisch leek om mee te gaan wat de meeste zieltjes leek te winnen (in de ogen van de beter wetende uiteraard; wars van de werkelijkheid der dingen). Zolang je meegaat met de retoriek van de beter wetende (the NIMBY crowd; do upon others what you can't do to them), dan ga je niet een beter leven tegemoet. En je nageslacht ook niet.

Wat voor leven wens je je nageslacht? Daar gaat het om.
En hoe ga je dat gegarandeerd krijgen?
17-09-2024, 20:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ons kabinet heeft nog niet gekozen of ze onze priveberichtjes willen pakken; tja, keuzes...
Ze hebben ook nog niet gekozen of ze DNA van onze pasgeboren kindjes willen pakken bij de geboorte om ze vervolgens toe te voegen aan een landelijke DNA-database "voor het geval dat".
https://www.security.nl/posting/857970/Regeerprogramma%3A+digitale+weerbaarheid%2C+gegevensdeling+in+de+zorg+en+AI
Keuzes voor het volk maken is en blijft een lastig taak hé?
Straks gaan ze nog keuzes maken of ze uw vrouw willen bezwangeren, of wie wel met haar mag omgaan en wie niet, tja keuzes?
Wie weet wat het volgende is, de baseline is weer een stukje verhoogd.
Van de archieven van de joodse gemeenschap die de nazi's gebruikten heeft men uiteraard niks geleert.
Ik zou onze eigen regering nog nét niet communistisch noemen, maar we zitten er niet ver vandaan, ze zouden eigenlijk vriendjes met de Russen moeten zijn, de Russen kunnen immers nog veel leren van het Nederlandse kabinet.

Je springt van de Nazi's naar de Communisten.
Waarom ze niet gewoon blijven vergelijken met extreem rechts. Dat zijn ze namelijk.
Het oorspronkelijke voorstel komt van de Hongaarse autocraat Victor Orban. waar zowel Trump als Wilders een grote fan van zijn.
Soort zoekt soort.

En we zouden allemaal moeten weten waar Nazi-praktijken toe leiden.
Als "we" tenminste van de geschiedenis geleerd hebben.

De EU/EC is extreem links en daarvan moet dit toch echt. Dus waarom een beginnend centrum rechts kabinet de schuld geven van iets dat uit de marxistische koker van niet alleen de extreem linkse EU komt maar ook van de extreem linkse partijen als D66, Pravda en GL. Als je het dan toch over Nazi praktijken wilt hebben moet je vooral naar de linkerzijde van het politieke spectrum kijken want de NSDAP was alles behalve extreem rechts. Kinderbijslag, die iedereen met kinderen ontvangt, is bedacht door ene socialist genaamd A.H. uit Oostenrijk, je weet wel met dat rare snorretje. Net als de Volkswagen en het wegennet. Allemaal bedacht door de socialisten. Als deze extreem rechts waren geweest dan hadden ze het geld wel in hun zak gestoken i.p.v. uitgeven aan het volk. Een rechtse VVD'er (ja je hebt ook linkse versies ervan) zou dat geld idd in de eigen zak gestoken hebben of de rijken nog iets rijker gemaakt hebben. Niets sociaals aan bij die club maar wel rechts.
Dus ga eens echt leren van de geschiedenis en maak niet de fout door alles wat in onze linkse media beweerd wordt als waarheid aan te nemen. Het kwaad begint bij de media namelijk als directe beinvloeder van wat mensen wel of niet te zien krijgen.

Je slaat de plank goed mis.
Niet opgelet op school?


1 - NSDAP:
De NS in NSDAP heeft niets met "socialisme" te maken maar met "nationaalsocialisme", dat veel van haar ideeën ontleent aan het "sociaal darwinisme". Survival of the fittest, maar dan van toepassing om de menselijke samenleving. Dus niet echt sociaal zijn tot elkaar.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialisme
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal_darwinisme

Specifiek:
"Het sociaal darwinisme leverde een ideologische rechtvaardiging voor de sociale ongelijkheid die het kapitalisme met zich meegebracht had: deze zouden het gevolg zijn van de erfelijke minderwaardigheid van de armen en de erfelijke voortreffelijkheid van de rijkere klassen, die bij een systeem van laisser-faire het best tot uitdrukking zouden komen. Toegepast op volkeren en rassen werd het een rechtvaardiging voor racisme en imperialisme."


2 - De rijkswegen:
Die wegen waren bedoeld voor de snelle verplaatsing van het oorlogsapparaat.


3 - Vreemdelingenhaat:
Verder vreemdelingenhaat die leidde tot vernietigingskampen.
Ze hadden een zondebok nodig om alle gezichten (behalve de slachtoffers) dezefde kant op te krijgen.


4 - Nazi's werden gezien als rechts:
Oh, en dan dit nog:

"De kerken schreven gehoorzaamheid aan de staat voor en verkozen een rechtse dictatuur boven het als goddeloos bekende communisme (een soort antithese zoals Abraham Kuyper in Nederland in praktijk had gebracht).
De Duitse katholieke bisschoppen en de protestantse kerkleiding riepen iedereen op om de oorlogsvoering van Hitler te steunen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialisme#De_term_'nazi' zie paragraaf: Christendom en nationaalsocialisme


En:

Vervolging van ideologisch andersdenkenden, waaronder de Communisten waar jij ze mee vergelijkt. (Zie ook Marinus van der Lubbe https://nl.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe en de Rijksdag brand in 1933.


Zo, dat was het geschiedenis lesje voor vandaag weer.
18-09-2024, 09:17 door Anoniem
Ze zijn collectief bezig met het bestrijden van het vrije woord.Dat is het doel. De waarheid mag niet gezegd worden
Controle is het antwoord.
RT wordt door de VS verboden. Omdat het extreem rechts zou zijn. Maar dit verbod van de VS is zelf extreem rechts.
Dit was er in de jaren 30 ook Zijn we de geschiedenis vergeten?
Men wil de waarheid niet horen, daar zijn ze bamg voor.
Maar de waarheid stop je niet en die komt hoe dan ook altijd weer boven water
Neem nou Nederlands Indië
We weten allemaal hoe daar geprobeerd is de handen schoon te wassen
18-09-2024, 18:03 door Anoniem
Door Anoniem: (..) Het oorspronkelijke voorstel komt van de Hongaarse autocraat Victor Orban.
Heb je hier een bron van?
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.