image

AT&T schikt datalek in cloudomgeving voor dertien miljoen dollar

woensdag 18 september 2024, 11:01 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse telecomgigant AT&T heeft een datalek dat zich vorig jaar voordeed in de cloudomgeving van een leverancier geschikt voor een bedrag van dertien miljoen dollar. AT&T gebruikte de leverancier voor het genereren en hosten van gepersonaliseerde videocontent, waaronder facturatie en marketingvideo's, voor AT&T-klanten. Het telecombedrijf had met de leverancier afgesproken dat die klantgegevens zou vernietigen als die niet langer nodig waren.

De leverancier bleek zich niet aan de afspraak te houden. Volgens de Amerikaanse toezichthouder FCC heeft AT&T nagelaten om te controleren dat de leverancier klantgegevens adequaat beschermde en de data zoals afgesproken vernietigde. Begin vorig jaar wisten aanvallers klantgegevens uit de cloudomgeving van de leverancier te stelen. AT&T heeft het onderzoek van de FCC geschikt voor een bedrag van dertien miljoen dollar en aangegeven dat het de integriteit van de logistieke keten gaat aanscherpen en maatregelen neemt om soortgelijke datalekken bij leveranciers te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.