image

GSMA werkt aan e2e-versleutelde RCS-berichten tussen Android en iPhone

donderdag 19 september 2024, 09:31 door Redactie, 2 reacties

De GSM Association werkt aan end-to-end versleutelde RCS-berichten tussen Android en iPhone, zo heeft de organisatie aangekondigd. RCS staat voor Rich Communication Services en is een communicatieprotocol dat via de dataverbinding van de telefoon werkt. Wanneer de ontvanger geen RCS ondersteunt wordt er teruggevallen op sms. RCS biedt meer opties dan sms, zoals leesbevestigingen, versleuteling en de uitwisseling van meer soorten media.

Google ondersteunt RCS sinds 2019. Ondersteuning vanuit Apple bleef tot nu toe uit. Met de lancering van iOS 18 wordt nu ook RCS door Apple ondersteund. "Als je iMessage niet gebruikt, kun je RCS gebruiken. RCS-tekstberichten kunnen worden verzonden naar apparaten die niet van Apple zijn en naar een andere iPhone of een ander Apple apparaat waarop het doorsturen van sms-berichten is ingeschakeld", aldus Apple.

"De RCS-implementatie van Apple is gebaseerd op de industriestandaard. RCS-berichten zijn niet versleuteld met end-to-end-encryptie, wat betekent dat ze niet worden beschermd tegen een derde partij die ze leest op het moment dat ze tussen apparaten worden verzonden", zo laat het techbedrijf verder weten. Google ondersteunt via de eigen implementatie wel e2e-encryptie.

De RCS-standaard wordt ontwikkeld door de GSM Association en de organisatie wil als volgende mijlpaal interoperabele end-to-end encryptie toevoegen, zodat verschillende platforms versleuteld met elkaar kunnen communiceren. Google laat in een reactie weten dat het met het 'bredere ecosysteem' bezig is om cross-platform end-to-end encryptie voor RCS-berichten zo snel mogelijk beschikbaar te maken.

Reacties (2)
19-09-2024, 11:31 door Anoniem
Welke Android gebruiker wil er nou blauwe vinkjes ontvangen?
We zijn trots op ons groen.
Welke iPhone gebruiker wil er nou groene vinkjes ontvangen?
We zijn trots op ons blauw.
Wijze mensen; wie wil er nou vinkjes ontvangen... /-:
19-09-2024, 18:29 door johanw
Alleen relevant voor de US waar iPhone groot is en sms nog steeds massaal gebruikt wordt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.