image

38ste editie Chaos Communication Congress aangekondigd: illegal Instructions

donderdag 26 september 2024, 10:57 door Redactie, 2 reacties

Eind december vindt in Hamburg de 38ste editie van het Chaos Communication Congress plaats, één van de grootste conferenties op het gebied van it-security en 'technische competentie'. De conferentie wordt al decennia georganiseerd door de Duitse Chaos Computer Club, één van de oudste hackerclubs die nog actief is. Dit jaar heeft de conferentie, die van 27 tot 30 december gepland staat, als thema 'illegal Instructions'.

"De tekenen wijzen op een storm. De politieke en juridische inspanningen om te voorkomen dat Europa afglijdt naar gefragmenteerde, onvriendelijke surveillance- en repressieve samenlevingen worden steeds minder effectief en houdbaar. Het is tijd om terug te keren naar goede tradities: technisch verzet tegen surveillance, toezicht, dataverzameling en infiltratie is één van de noodzakelijke componenten", aldus de organisatie.

Tijdens het congres zal dan ook de nadruk liggen op het gebruik van 'illegale instructies' om 'misantropische technologieën' te slim af te zijn. Zo is er een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma en ruimte om door middel van illegale instructies 'zand in de motor van de digitale kapitalistische surveillance machine' te gooien. Tijdens het evenement wordt ook beveiligingsonderzoek gedeeld voor het beter beveiligen van systemen, komen ontwikkelingen op privacygebied aan bod en staan allerlei andere technologische en maatschappelijke zaken centraal.

Reacties (2)
Gisteren, 16:32 door Anoniem
Sinds Hamburg is het helaas geen reet meer aan
Gisteren, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds Hamburg is het helaas geen reet meer aan

Waar heb jij het nou weer over? Het is superlang in Hamburg georganiseerd voordat het tijdelijk moest verhuizen vanwege de verbouwing van het congrescentrum. We zijn nu gewoon weer terug van weggeweest.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.