image

Politie houdt verdachte aan voor bezit en verspreiding van phishingpanels

donderdag 26 september 2024, 11:10 door Redactie, 0 reacties

De politie heeft een 28-jarige man uit Oostvoorne aangehouden op verdenking van het bezit en verspreiden van phishingpanels. Via een phishingpanel kunnen criminelen de gegevens ontvangen die slachtoffers van phishing op phishingsites invoeren. Om slachtoffers naar de phishingsites te lokken zouden in deze zaak sms-berichten zijn gebruikt, met daarin een link naar een betaalverzoek.

"Het overgemaakte geld belandde in de zakken van de oplichters. Er is waarschijnlijk voor meer dan drie ton buitgemaakt van honderden mensen die een betaling hebben gedaan. Onderzocht wordt welke rol de verdachte hierin heeft gehad", aldus de politie. Het Cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland kwam de man op het spoor na een tip van een niet nader genoemde gedupeerde organisatie. Het onderzoek loopt nog.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.