image

Brit in VS aangeklaagd voor aandelenfraude via gekaapte 365-accounts

maandag 30 september 2024, 12:50 door Redactie, 0 reacties

Een 39-jarige Britse man is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het plegen van aandelenfraude waarbij hij gebruikmaakte van gekaapte Office365-accounts van directeuren van Amerikaanse bedrijven. Zo zou hij meer dan drie miljoen dollar hebben verdiend, aldus de aanklacht. De Brit zou zeker vijf keer hebben ingebroken op de e-mailaccounts van verschillende directeuren om zo niet-publieke informatie te stelen, waaronder de jaarcijfers.

Vervolgens gebruikte hij deze informatie voor het aanschaffen van aandelen, die hij verkocht nadat de informatie openbaar werd. Verschillende keren voegde de verdachte aan gekaapte e-mailaccounts doorstuurregels toe, zodat hij e-mail bedoeld voor de directeuren bleef ontvangen, zo stellen de Amerikaanse autoriteiten. De fraude zou de verdachte meer dan drie miljoen dollar hebben opgeleverd. De Brit is aangeklaagd voor aandelenfraude, 'wire fraud' en computerfraude. Mocht hij worden veroordeeld kan hij in theorie een gevangenisstraf van maximaal 65 jaar en een boete van 41 miljoen dollar krijgen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.