image

Vermogensbeheerder Fidelity Investments lekt gegevens 77.000 klanten

donderdag 10 oktober 2024, 14:34 door Redactie, 0 reacties

Fidelity Investments, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft de persoonlijke gegevens van 77.000 klanten gelekt. Dat heeft het bedrijf aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine laten weten. Volgens een verklaring van Fidelity had een aanvaller twee klantenaccounts aangemaakt en die twee accounts vervolgens gebruikt om informatie van andere klanten te stelen. Technische details over de werkwijze van de aanvaller zijn niet gegeven.

Fidelity laat ook niet weten welke persoonlijke gegevens allemaal gestolen zijn. Het bedrijf zegt niet bekend te zijn met misbruik van de gestolen data. Getroffen klanten kunnen twee jaar lang kosteloos gebruikmaken van een kredietmonitorings- en identiteitshersteldienst. Fidelity zou meer dan vijftig miljoen klanten hebben en 14,1 biljoen dollar aan vermogen beheren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.