image

Cisco onderzoekt mogelijke diefstal van broncode en andere gegevens

dinsdag 15 oktober 2024, 09:23 door Redactie, 3 reacties

Cisco onderzoekt de mogelijke diefstal van broncode en andere gegevens, nadat iemand op internet claimt deze data in handen te hebben en aanbiedt. Het zou naast broncode ook gaan om zaken als certificaten, hardcoded credentials, API-tokens, AWS private buckets, Azure storage buckets, ssl-certificaten en private en public keys.

"Cisco is bekend met berichten dat een aanvaller claimt toegang te hebben tot bepaalde Cisco-gerelateerde bestanden", aldus een woordvoerder van het netwerkbedrijf tegenover Bleeping Computer. "We zijn een onderzoek gestart om deze claim te verifieren en het onderzoek is nog gaande." Na berichten op X over de mogelijke datadiefstal daalde de koers van Cisco. In 2022 wisten criminelen in te breken op systemen van Cisco, waarna de gestolen data op internet werd gepubliceerd.

Reacties (3)
Vandaag, 10:00 door Anoniem
De blamage is niet dat de broncode met hardcoded credentials gestolen is, maar dat die hardcoded credentials er überhaupt in zitten!
Dat was toch alleen bij Chinese spullen zo???
Vandaag, 10:06 door Anoniem
Hardcoded credentials?!? Ik zeg, code verbeteren en weer naar Cisco uploaden.
Vandaag, 11:22 door Anoniem
die Hardcoded credentials zijn voor bedrijven met 3 letters.
Die mogen dat, en gaan er ook verantwoordelijk mee om....
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.