image

Google voorziet Androidtelefoons van sensorgebaseerde diefstaldetectie

woensdag 16 oktober 2024, 09:48 door Redactie, 1 reacties

Google heeft een feature voor Androidtelefoons beschikbaar gemaakt waardoor die automatisch worden vergrendeld als het systeem denkt dat het toestel wordt gestolen. De optie heet 'Theft Detection Lock' en maakt gebruik van de aanwezige bewegingssensoren, wifi en bluetooth om een diefstalpoging te herkennen. Op basis van een algoritme zal de telefoon, wanneer de waargenomen bewegingen op een diefstal lijken, automatisch worden vergrendeld.

Theft Detection Lock is beschikbaar in Android 15 en via een Google Play Services-update voor telefoons die Android 10 of nieuwer draaien. De feature, die gebruikers zelf via de instellingen moeten inschakelen. wordt geleidelijk uitgerold. Daarnaast wijst Google ook op de 'Offline Device Lock'. Wanneer een vergrendelde telefoon langere tijd niet online is, zal deze feature het toestel automatisch vergrendelen.

Reacties (1)
Vandaag, 10:28 door Anoniem
Ah, net zoals de app "plucklock" of "plucklockex" handig!
Ik gebruik zelf een tweede profiel op mijn telefoon voor buiten, als iemand dat ding uit mijn handen rukt terwijl mijn telefoon is ontsloten (zoals tijdens bellen) dan kan niemand bij persoonlijke informatie.
Om daar bij te kunnen moeten ze overschakelen op het primaire profiel dat een ander wachtwoord vereist.
Via GrapheneOS heeft men extra sandboxing en een andere encryptiesleutel.
Er staan geen persoonlijke bestanden en contacten op het andere "buiten" profiel, alleen Briar met een apart "buiten" account om mensen te contacteren.
Briar kan tevens toegang tot de app ontzeggen via de versleutelde database als men het niet gebruikt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.