image

Casio nog altijd niet hersteld van ransomware-aanval op systemen

donderdag 17 oktober 2024, 13:32 door Redactie, 0 reacties

Elektronicafabrikant Casio is nog altijd niet hersteld van de ransomware-aanval waardoor het twee weken geleden werd getroffen en weet ook niet wanneer het herstelproces is afgerond. Vanwege de aanval op 5 oktober, waarbij persoonlijke informatie van klanten en medewerkers en bedrijfsgegevens werden gestolen, besloot Casio servers en andere systemen uit te schakelen.

Het uitschakelen van de systemen, alsmede die door de ransomware-aanval 'onbruikbaar' zijn geworden, heeft gevolgen voor het plaatsen van bestellingen bij leveranciers en het leveren van producten, zo laat het bedrijf tegenover TechCrunch weten. "Er is nog geen uitzicht op herstel", aldus het bedrijf. De leveringsproblemen zouden voor zover bekend alleen Japanse klanten raken. Tevens stelt Casio dat het nog geen losgeldeis van de aanvallers heeft ontvangen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.