image

Cryptoplatform Transak lekt gegevens van ruim 92.000 gebruikers

dinsdag 22 oktober 2024, 11:47 door Redactie, 0 reacties

Cryptoplatform Transak heeft de gegevens van ruim 92.000 gebruikers gelekt, waaronder namen, kopieën van identiteitsdocumenten en selfies. Transak biedt een platform waarmee apps en websites hun gebruikers crypto kunnen laten kopen en verkopen. Voor de controle van gebruikers werkt Transak samen met een derde partij die de Know Your Customer (KTC)-controles uitvoert.

Volgens Transak wist een aanvaller door middel van een 'geraffineerde phishingaanval' toegang tot de laptop van een medewerker te krijgen. Vervolgens kon de aanvaller inloggen op het systeem van de niet nader genoemde KYC-leverancier en daar toegang tot opgeslagen klantgegevens krijgen. Het gaat om namen, geboortedatum, kopie van identiteitsbewijs en selfies van 92.554 gebruikers.

E-mailadressen, telefoonnummers, wachtwoorden en creditcardgegevens zijn niet gecompromitteerd. Ook lopen de cryptovaluta van gebruikers geen risico, zo stelt het bedrijf in een verklaring. Getroffen gebruikers zullen een e-mail ontvangen. Daarnaast zegt het cryptoplatform de training, software en systemen te zullen verbeteren om phishing- en social engineering-aanvallen op medewerkers te voorkomen en schade te beperken mocht een aanval zich voordoen. Het datalek is bij verschillende privacytoezichthouders gemeld. Transak zegt wereldwijd zes miljoen klanten te hebben.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.