Poll
image

Wintertijd:

maandag 28 oktober 2024, 11:20 door Redactie, 7 reacties
Reacties (7)
Vandaag, 12:06 door Anoniem
Body doesn't care.

Het is een uurtje. Waar zeuren we in vredesnaam over?
Vandaag, 12:23 door Anoniem
Het lichaam zegt: Stop met de klok voor- of achteruit te zetten!
Vandaag, 12:28 door Anoniem
Mijn biologsiche klok laat zich niet zo makkelijk voor de gek houden.
Ik ben nog weken zoet om aan de nieuw tijd te wennen.
Dit speelt zowel in de zomer als in de winter.

Nu wekenlang extra "vroeg" klaar-wakker.
Met de overgang naar de zomertijd, ben ik wekenlang "laat" pas echt wakker. En anders met hartkloppingen. Want dan ben ik mijn lichaam aan het forceren iets te doen wat het eigenlijk niet meer wil/kan.


Het wordt tijd dat die politici in Den Haag eindelijk eens een keuze maken (hoe moeilijk kan het zijn) en daarmee deze twee-jaarlijke ergernis afschaffen.
Vandaag, 12:31 door Anoniem
Twee keer per jaar het uur verzetten is heel ongezond. Het verstoort allerlei processen in je lichaam en het zet je brein op stelten. En waarom we dit doen is mij een raadsel want het is bewezen dat het geen enkel doel dient. Als je de mensheid een groot plezier wil doen dan moet je hier accuut mee stoppen. Een goedkopere manier om het welzijn van mensen aanzienlijk te verbeteren valt niet te bedenken.
Vandaag, 13:01 door Anoniem
wintertijd is de 'normale' tijd, maar daarmee lopen we in Nederland eigenlijk al een uur achter.
Oorspronkelijk horen we hier in Nederland op de Engelse tijd te zitten, maar tijdens WO2 is dit door de Duitsers aangepast en daarna nooit teruggedraaid.

In de zomertijd zitten we dan feitelijk eigenlijk in de Sint Petersburg-tijd.

Ik zie dus twee primaire keuzes:

- OF we houden 1 tijd aan (en dan de wintertijd)
- OF we gaan terug naar de Engelse tijd en kunnen in de zomertijd gelijk zijn aan Duitsland (mits die op wintertijd blijft)

- OF we laten het gewoon zoals het is, want qua handel etc. is het handig als we op gelijke tijd zitten met Duitsland
Vandaag, 13:09 door Anoniem
Anders.

Ik werk inmiddels niet meer, maar ook toen ik het nog deed maakten de flexibele werktijden die ik al tientallen jaren had en de vanzelf gegroeide neiging om steeds vroeger op te staan, en als het kan vroeger te gaan slapen, dat ik ook al tientallen jaren (op een heel enkele keer na) geen wekker meer heb hoeven te zetten, mijn lijf bepaalt zelf wanneer het wakker wordt en dat is in de praktijk altijd op tijd.

Dat de klok nu versprongen is betekent voor mij vooral dat openingstijden en tv-programma's (voor zover ik die nog live bekijk) een uur versprongen zijn. Podium klassiek begon zondag een uur later dan waar ik op ingesteld was, en voor zoiets is is het woord ongemak overdreven. Mijn lijf kan verder zelf het tempo bepalen waarin het zich aan de versprongen klok aanpast, dat zegt dus niet "ja" of "nee".

Als ik in een strak door de klok bepaald tijdschema had geleefd dan had ik er ongetwijfeld wel last van gehad en was mijn antwoord "Body says no" geweest.
Vandaag, 13:53 door Anoniem
Grappig, heb er echt geen last van. Dus i.d.d. zoals Anoniem 12:06 zegt: body doesn't care. De huisdieren moeten even wennen aan hun nieuwe voeder-schema, maar dat duurt 2-3 dagen. Gelukkig is de (politieke) discussie over het eventueel afschaffen van de wintertijd een stille dood gestorven.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.