image

Top 10 anti-spywaretips

maandag 11 april 2005, 10:27 door Redactie, 1 reacties

De sterke opkomst van spyware is een onzichtbare bedreiging voor zowel bedrijven als particulieren. Omdat ongeautoriseerde personen met spyware toegang kunnen krijgen tot bijna alle informatie die op een computer staat, is het van groot belang dat bedrijven hun gebruikers hiertegen beschermen. De informatie die men met spyware kan achterhalen, varieert van schijnbaar onschuldige gegevens over bezochte websites tot gevoelige informatie als creditcardgegevens of wachtwoorden. Om besmetting met spyware te voorkomen, heeft Aladdin Knowledge Systems de belangrijkste tips samengevat in de volgende anti-spyware top tien.

1. Maak een spyware preventieplan
Organisaties moeten proactief actie ondernemen tegen spyware. Hiervoor is het noodzakelijk dat de bedreiging worden erkend en dat gebruikers worden geïnformeerd over het voorkomen van spyware. Daarbij moet er een passende anti-spyware technologie geïnstalleerd worden.

2. Instrueer gebruikers
Sommige spyware is zo krachtig dat het veiligheidsmaatregelen zoals firewalls weet te omzeilen. Een onklaar gemaakte firewall kan hackers de controle geven over het geïnfiltreerde systeem. Het systeem is ook kwetsbaar voor virussen die op het web naar geopende poorten speuren. Maak gebruikers bewust van deze bedreigingen zodat zij alert zijn op mogelijke gevaren.

3. Check licentieovereenkomsten
Spyware wordt doorgaans geïnstalleerd zonder dat de gebruiker hiervoor toestemming heeft gegeven, vaak tegelijkertijd met het downloaden van gratis software. Check voor het downloaden daarom eerst de licentieovereenkomst voor nadere informatie.

4. Eerst denken, dan klikken
Veel gebruikers klikken te snel op OK, zonder eerst de beveiligingswaarschuwingen te lezen. Benadruk de noodzaak om de potentiële bedreigingen in acht te nemen. Is de inhoud afkomstig van een betrouwbare afzender?

5. Let op technische signalen
Instabiliteit van het systeem met regelmatige crashes, applicaties die maar gedeeltelijk functioneren, nieuwe tools, menu’s en onverklaarbare foutmeldingen zijn allemaal signalen van de aanwezigheid van actieve spyware. Daarbij worden ook overbodige hyperlinks zichtbaar in alle bezochte websites.

6. Selecteer de meest effectieve anti-spyware oplossing
Om zich de beschermen tegen spyware moeten organisaties ervoor zorgen dat de bedreiging in zijn geheel wordt voorkomen (niet alleen op de computer). Een meerlaagse gateway-bescherming biedt een veel uitgebreidere bescherming door de bedreiging op meerdere manieren te blokkeren.

7. Blokkeer spyware downloads
Kies een techniek die spyware identificeert en proactief blokkeert zodat automatische downloads worden voorkomen. Daarbij moet de techniek toegang tot spyware servers uitsluiten zodat bedreigingen geblokkeerd worden.

8. Blokkeer spyware ID’s
Zorg ervoor dat de beveiligingsmaatregelen spyware identificeren door parameters te gebruiken zoals een ActiveX ID, waarmee gebruikers alleen vooraf gedefinieerde ActiveX en browser toevoegingen kunnen installeren.

9. Blokkeer spyware handtekeningen
Voor het identificeren en blokkeren van verdachte spyware codes wordt aangeraden een handtekeningendatabase te gebruiken gecombineerd met hoogstaande heuristische technologieën.

10. Blokkeer spyware communicatie
De communicatie tussen de computer waarop de spyware is gevonden en de server waarvan de spyware afkomstig is, moet worden geblokkeerd zodat de spyware geen waarde meer heeft.

Reacties (1)
28-05-2007, 21:16 door Anoniem
heeft het zin de afzender onder te brengen bij ongewenste adressen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.