image

Real Time Crime Center helpt politie New York

woensdag 3 augustus 2005, 14:35 door Redactie, 2 reacties

De politie van New York kan dankzij een nieuw hightech-centrum op een veiligere en effectievere manier de misdaad in de Amerikaanse wereldstad bestrijden. Het hart van het "Real Time Crime Center" bestaat uit een gigantische database met miljarden gegevens, die binnen minuten door agenten doorzocht kan worden. De database bevat 5 miljoen strafbladen van de staat New York, 20 miljoen 911 telefoongesprekken en klachten over criminaliteit, 31 miljoen nationale strafbladen en 33 miljard publieke dossiers.

Het crime center is inmiddels live en werd geopend door burgemeester Michael Bloomberg en hoofdcommissaris Kelly, die leiding geeft aan de inzet en uitrol van dit nieuwe concept. Het crime center is onderdeel van een groter, gefaseerd initiatief. Beelden van de opening zijn beschikbaar via www.nyc.gov.

Met meer dan 12 miljoen noodoproepen, 4,5 miljoen radiobewegingen en 1,3 miljoen klachten en arrestatiebestanden per jaar wordt NYPD overvoerd met informatie. Deze informatie werd voorheen in verschillende databases opgeslagen of alleen op papier bewaard. NYPD schakelde Dimension Data in voor de ontwikkeling van onderzoeks-, datamining- en rapportagetools voor het stroomlijnen van de grote hoeveelheid data die dagelijks binnen het korps verstuurd en verwerkt wordt. Dit om op basis van patronen en trends in de rapporten misdaad beter te bestrijden en verbanden tussen criminele activiteiten en groepen te leggen. Door agenten, rechercheurs en coördinatoren real-time toegang te geven tot deze belangrijke informatie, zijn niet alleen misdaadanalyses mogelijk, maar verbetert ook de besluitvorming en allocatie en neemt de reactietijd af.

"De bescherming van de grootste Amerikaanse stad is niet eenvoudig. De misdaadbestrijding vereist een revolutionair crime center op basis van de nieuwste technologie", zegt Jim Onalfo, CIO van NYPD. Het systeem geeft agenten de volgende mogelijkheden:

Centrale toegang tot informatie - Agenten, rechercheurs en andere betrokkenen hebben toegang tot misdaadgegevens, historische data en profielen vanuit een repository. Dit versnelt de beschikbaarheid van cruciale informatie voor snelle besluitvorming bij misdaadbestrijding.

Analyses van misdaadpatronen - NYPD heeft nu centrale toegang tot real-time en historische gegevens voor snellere, accurate analyse van patronen of trends. Dit in tegenstelling tot de tijdrovende handmatige analyses.

Real-Time Dashboard - Misdaadanalisten beschikken over een grafisch webgebaseerd real-time dashboard voor snelle identificatie van beschikbare middelen zoals patrouillewagens, of het in kaart brengen van incidenten. Het dashboard toont meldingen met een hoge prioriteit en toont gedetailleerde kaarten voor aantallen en soorten meldingen in specifieke gebieden.

Mapping-mogelijkheden - Medewerkers kunnen informatie eenvoudig presenteren om patronen of trends inzichtelijk te maken. Eenvoudige lagen tonen nabijgelegen objecten zoals ziekenhuizen, scholen, transportopties en/of ondersteuning.

Real-Time Alerting - Agenten en rechercheurs kunnen waarschuwingen ontvangen met nieuwe informatie over zaken waar ze aan werken.

Rapportage - Multidimensionale software biedt gedetailleerde rapporten over klachten en patronen, dagvaarding, huiselijk geweld, huiszoekingsbevelen et cetera.

Het veelzijdig en bijna militair ingerichte crime center is uitgerust met plasmaschermen die operators inzicht bieden in alle problemen van de vijf districten van New York. Dit schermensysteem beslaat een twee verdiepingen hoge muur van monitoren en software. Afzonderlijke schermen bevinden zich op andere muren binnen het crime center. Via deze gedetailleerde schermen kunnen operators vanaf elke plaats in de ruimte inzoomen op kaarten. Het crime center wil uiteindelijk alle eenheden voor inlichtingen, activiteiten en antiterrorisme met elkaar verbinden om sneller accurate beslissingen te kunnen nemen. Zo kostte het voorheen uren om vergunningen te controleren, arrestatiedossiers te raadplegen en misdaadpatronen vast te stellen. Dat duurt nu nog slechts seconden.

Reacties (2)
03-08-2005, 20:04 door spatieman
tot dat ze verzuipen in de klachtaanvragen.
07-08-2005, 02:11 door Anoniem
of de server crashed omdat er windows op zit :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.