image

FBI stopt Amerikaanse spamkoning

maandag 17 oktober 2005, 10:21 door Redactie, 1 reacties

Een van de grootste spammers ter wereld kan voorlopig geen ongewenste commerciele berichten meer versturen. Tijdens een inval in september namen FBI agenten computers, laptops en financiele gegevens van Alan M. Ralsky in beslag. De Amerikaanse spamkoning, die zichzelf een "commerciele e-mailer" noemt, zou volgens zijn advocaat tienduizenden dollars uitgeven om ervoor te zorgen dat zijn software aan de wet voldoet.

"We zijn op dit moment niet gestopt. Ze hebben ons niet gesloten. Ze hebben al ons materiaal in beslaggenomen, wat het effect van afsluiten heeft" zegt Ralsky.

Toch is de 60-jarige Ralsky al jaren het doelwit van anti-spam operaties. In 2001 werd hij door Verizon aangeklaagd, maar sloot een deal door te beloven geen spam meer via het netwerk van de provider te versturen.

Eind jaren negentig verkocht Ralsky zijn auto, kocht twee computers en begon met het versturen van bulk e-mail voor zijn klanten. Door de jaren heen is hij meerdere keren met de dood bedreigd en is regelmatig het doelwit van anti-spam activisten. Door het versturen van miljoenen spamberichten per dag, waarin van alles werd aangeboden, verdiende Ralsky een fortuin en woont hij nu in een huis van 750.000 dollar.

Reacties (1)
22-10-2005, 01:09 door spatieman
Spammers MOETEN dood.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.