image

Bedrijven steeds vaker door chattende werknemer geinfecteerd

maandag 17 oktober 2005, 10:55 door Redactie, 0 reacties

Bedrijfsnetwerken worden steeds vaker via Instant Messsaging programma's geinfecteerd met virussen en ander malware. De nieuweste dreiging voor de IT security is instant messaging virussen. "IM en P2P worden steeds populairder voor het verspreiden van virussen, spyware, Trojaanse paarden en andere gecombineerde dreigingen" zegt Tim Johnson van filterbedrijf SurfControl. "Het beveiligen van de IM-client en blokkeren van publieke IM en P2P protocollen bij de gateway is erg belangrijk, maar biedt geen volledige bescherming tegen dreigingen die zich via deze vectoren verspreiden".

Het bedrijf heeft 2200 IM en P2P applicaties geidentificeerd die geen publiek protocollen gebruiken. Sommige programma's en protocollen blijven zelfs binnen het netwerk, zoals Flat LAN. "Virussen en spyware weten zich makkelijk via deze zwarte netwerken te verspreiden omdat de gateway nooit dit verkeer ziet" gaat Johnson verder.

Ook de aanwezigheid van onbevoegde IM of P2P clients op een desktop kan problemen opleveren, computers laten crashen of het bedrijfsnetwerk belasten. Verder zijn dit soort programma's vaak voorzien van spyware, waardoor het bedrijf met een extra dreiging te maken krijgt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.