image

Record aantal phishing websites gevonden

maandag 17 oktober 2005, 11:25 door Redactie, 0 reacties

Phishing blijft nog altijd een lucratieve manier voor criminelen om geld te verdienen. In augustus werd een record aantal phishing websites ontdekt. Ondanks de toename worden de scamsites steeds sneller gesloten. Was een phishing site in juli nog gemiddeld 5,9 dagen online, in augustus is dit gedaald naar 5,5. De afname zou te danken zijn aan ervaring bij ISPs en hosting partijen die weten hoe ze met een phishing site om moeten gaan.

De oplichters geven niet zo gemakkelijk op, want de scams worden steeds complexer. Websites worden op meerdere servers gehost, waardoor de scammers snel kunnen overschakelen mocht een site gesloten worden.

Een groter probleem is de installatie van keyloggers door phishing sites. Geeft een gebruiker zijn vertrouwelijke gegevens niet goedschiks, dan krijgt de oplichter ze wel kwaadschiks. De malware slaat toetsaanslagen op en maakt screenshots die dan naar de criminelen worden gestuurd. In augustus waren er bijna duizend websites die keyloggers installeerden, tegenover 526 in juni. Meer phishing statistieken zijn in het maand overzicht van de Anti-Phishing Working Group te vinden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.