image

Bestanden gijzelaar wordt niet door politie vervolgd

maandag 5 juni 2006, 10:25 door Redactie, 2 reacties

De virusschrijver die verantwoordelijk was voor het gijzelen van de bestanden van deze vrouw, wordt niet door de Engelse politie vervolgd. Het Trojaanse paard Archiveus werd per ongeluk door Helen Barrow gedownload, die veel van haar vertrouwelijke bestanden versleutelde. Om haar bestanden terug te krijgen moest de verpleegster medicijnen bij een online apotheek kopen.

Ze besloot naar de politie en een IT expert te gaan die een deel van de bestanden wist terug te krijgen. "We hebben geen onderzoek naar het incident ingesteld, omdat het een internetmisdrijf is en niet binnen het gebied van de Great Manchester politie valt - technisch gezien is het internationaal" aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de woordvoerder zou het een onmogelijke taak zijn om de verantwoordelijke virusschrijver te vinden. Een boodschap waar andere experts niet blij mee zijn: "Om te zeggen dat het moeilijk is om een hacker te vinden is een gevaarlijke boodschap die de politie afgeeft. Het is onrealistisch voor de politie om elk hacking incident te onderzoeken, maar hun antwoord in deze zaak is erg teleurstellend" zegt Struan Robertson. Ook de Engelse cyberpolitie zou zich niet met de zaak bezighouden.

Reacties (2)
05-06-2006, 19:26 door Anoniem
Geweldige IT expert, als die niet op dezelfde dat dat de trojan uit
kwam, nog niet wist dat het wachtwoord in de executable stond
in plain text... DUH!
AS
06-06-2006, 09:50 door sikkes
Door Anoniem
Geweldige IT expert, als die niet op dezelfde dat dat de
trojan uit
kwam, nog niet wist dat het wachtwoord in de executable stond
in plain text... DUH!
AS

ja dat weten we nu wel. het is inderdaad wel onhandig om
zulke opmerkingen te maken. je kan beter zeggen dat je er
nog mee bezig bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.