USB apparaten zijn niet alleen gevaarlijk omdat je er heel veel vertrouwelijke documenten op kunt plaatsen die je dan weer kwijt kunt raken, als een aanvaller een gebruiker zover weet te krijgen om zijn USB apparaat aan te sluiten, kan de aanvaller de machine overnemen.
Een USB stick of iPod zou bijvoorbeeld van een script voorzien kunnen worden dat eenmaal aangesloten naar documenten zoekt, die naar het apparaat kopieert en ze dan verbergt als "verwijderde" bestanden. De aanvaller moet het USB apparaat wel weer in handen krijgen, maar een iPod of Mp3-speler als aanvalsvector is helemaal niet zo onwaarschijnlijk, zo laat Simon Garfinkel weten.
Deze auditors verspreidde bewust allerlei USB sticks binnen het bedrijf dat gecontroleerd moest worden. Het personeel vond de sticks en, zoals verwacht, werden ze aangesloten. Op deze manier wisten de auditors allerlei logins te verzamelen.
Het probleem kan voorkomen als de Windows AutoRun functie is uitgeschakeld. Standaard worden CD's en USB sticks door het Microsoft besturingssysteem gestart. Nu zijn er tal van manieren om dit te stoppen, door bijvoorbeeld de shift knop ingedrukt te houden.
In de jaren '90 had het Macintosh besturingssysteem ook z'n optie, die verwijderd werd nadat er een virus gebruik van had gemaakt. Volgens Bruce Schneier doet Microsoft er dan ook verstandig aan om het voorbeeld van Apple te volgen en de feature te verwijderen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.