image

Amerikaanse politici schuldig aan verkiezingsspam

donderdag 9 november 2006, 14:44 door Redactie, 0 reacties

Zowel de republikeinse als democratisch partij hebben zich in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen schuldig gemaakt aan het versturen van ongewenste e-mail. De e-mails werden voor de verkiezingen verstuurd en vroegen ontvangers om hun stem uit te brengen.

Verschillende e-mails werden in de spamtraps van Sophos gevonden, wat het bewijs is dat de e-mails niet alleen gericht zijn op Amerikaanse stemmers. Het is dan ook goed mogelijk dat de berichten via online geharveste e-mailadressen zijn verstuurd.

"Onze spamtrap is geen legitieme Amerikaanse stemmer, dus waarom ontving het e-mails waarin gevraagd werd om te stemmen" vraagt Graham Cluley van Sophos zich af. "Aangezien het internet al verstopt is door spam, hebben we dan politici nodig die willekeurig ongewenste berichten versturen", gaat Cluley verder.

De e-mails worden niet als spam gezien, omdat Amerikaanse politieke partijen zich niet aan de CAN-SPAM anti-spam wetgeving hoeven te houden.

"Het lijkt erop dat sommige Amerikaanse politici, die hebben geholpen met anti-spam wetgeving, nu bijdragen aan de zooi van ongewenste en ongevraagd e-mail. Ironisch genoeg realiseren de partijen zich niet dat ongewenste politieke spam ervoor kan zorgen dat kiezers voor de andere kant kiezen" laat de Sophos woordvoerder weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.