image

Nederlanders meest geinfecteerd door Zango spyware

donderdag 9 november 2006, 12:48 door Redactie, 1 reacties

Nederlandse internetters zijn voornamelijk besmet met de spyware van Zango, voorheen bekend als 180solutions, zo blijkt uit de Top-10 spyware van Webroot. De 180search Assistant is de meest actieve spyware, gevolgd door Hotbar. Lopdotcom, ErrorSafe en WhenU SaveNow completeren de bovenste vijf.

Onlangs trof 180Solutions/Zango nog een schikking van drie miljoen dollar met de Amerikaanse Federal Trade Commission wegens misleidende praktijken.

"Spyware-besmetting op de computer is te voorkomen door bewuster omgaan bij het gebruiken van de computer en door het installeren van een goede anti-spyware scanner" aldus de spyware bestrijder, die ook de 10 meest actieve Trojans in kaart bracht.

Trojan-Downloader-Zlob, Trojan Agent Winlogonhook en de Scumware-remover Trojan zijn de meest actieve Trojaanse paarden. Webroot controleerde ook op System-monitors.

System-monitors worden door veel experts gezien als de meest gerichte en gevaarlijke vorm van spyware. Via schermafdrukken, toetsaanslagen (bij wachtwoorden) en het ‘lezen’ van tekstbestanden, e-mail en messenger-berichten vergaren system-monitors vertrouwelijke informatie zoals bankgegevens, wachtwoorden en creditcardgegevens. Sc-Keylog (dat toetsaanslagen registreert) kwam in oktober het meest voor.

Update: titel aangepast

Reacties (1)
09-11-2006, 18:55 door Anoniem
Wordt het niet gewoon tijd om al die spyware te verbieden en bedrijven die
het misbruiken meteen aan te klagen....?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.