image

Upgrade festijn

maandag 13 november 2000, 22:55 door Redactie, 0 reacties

ISC heeft een nieuwe versie van de nameserver software BIND uitgebracht. versie 8.2.2-P7 lost een sabotagemogelijkheid in alle eerdere versies van BIND 8.2 op. Deze mogelijkheid bestaat overigens alleen als de beheerder van de bewuste nameserver de restricties voor zogenaamde zone transfers niet goed heeft ingesteld.

Het FreeBSD beveligingsteam stuurde er deze week waarschuwingen voor beveiligingsfouten in de programma's top, tcpdump, xfce, netscape, gnupg, global en de getnameinfo() library functie. Beschrijvingen en oplossingen zijn te vinden op www.freebsd.org/security/. FreeBSD kreeg deze week overigens een nieuwe security officer in de persoon van Kris Kennaway.

Microsoft rapporteerde fouten in Terminal Server en IIS 5.0. Meer informatie is te vinden op www.microsoft.com/security.

Mandrake Linux kwam met updates voor BIND en nss_ldap. Meer informatie is te vinden op www.linux-mandrake.com/en/security.

Voor Red Hat Linux kwamen updates voor BIND, de 'user mode packages', pine en imap uit.
Te vinden ergens op www.redhat.com/apps/support/. Een aanrader is overigens het programma updateme dat automatisch de nieuwste updates voor een Red Hat Linux systeem weet te vinden en deze desgewenst kan installeren.

Debian GNU/Linux biedt updates voor BIND, tcsh, en gnupg. Te vinden op www.debian.org/security/.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.