Microsoft mag AutoPatcher dan uit de lucht hebben gehaald, het team achter de zeer populaire Windows patchtool gooit de handdoek nog niet in de ring. Hoewel de softwaregigant de beslissing niet wil heroverwegen, zijn er wel verschillende manieren om op legitieme wijze een patchbundel samen te stellen. Gebruikers zouden via een script alle patches van Microsoft.com kunnen downloaden, waarna een andere programma ze allemaal samenvoegt.
Volgens Microsoft, dat pas sindskort achter het bestaan van het vier jaar oude patchproject kwam, zou de software het copyright schenden en een beveiligingsrisico voor gebruikers vormen. Het AutoPatcher team bestrijdt dat er risico's aan de tool zijn verbonden, omdat iedereen de MD5 en SHA-1 hashes kan vergelijken.
"Zelfs als we Microsoft's originele patches gebruiken, dan zou nog steeds iemand AutoPatcher kunnen gebruiken om zijn eigen kwaadaardige software te verspreiden. Daarom hebben we de afgelopen jaren juist verschillende beveiligingsmaatregelen genomen", zegt Antonis Kaladis, de man achter AutoPatcher. Volgens Kaladis zorgt de mogelijk nieuwe opzet voor meer problemen dan nu het geval is, maar zal het team zeker aan een "web-geörienteerde" oplossing gaan werken, die voor efficiëntere upgrades moet zorgen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.