image

AutoPatcher werkt aan wederopstanding

dinsdag 4 september 2007, 10:51 door Redactie, 3 reacties

Microsoft mag AutoPatcher dan uit de lucht hebben gehaald, het team achter de zeer populaire Windows patchtool gooit de handdoek nog niet in de ring. Hoewel de softwaregigant de beslissing niet wil heroverwegen, zijn er wel verschillende manieren om op legitieme wijze een patchbundel samen te stellen. Gebruikers zouden via een script alle patches van Microsoft.com kunnen downloaden, waarna een andere programma ze allemaal samenvoegt.

Volgens Microsoft, dat pas sindskort achter het bestaan van het vier jaar oude patchproject kwam, zou de software het copyright schenden en een beveiligingsrisico voor gebruikers vormen. Het AutoPatcher team bestrijdt dat er risico's aan de tool zijn verbonden, omdat iedereen de MD5 en SHA-1 hashes kan vergelijken.

"Zelfs als we Microsoft's originele patches gebruiken, dan zou nog steeds iemand AutoPatcher kunnen gebruiken om zijn eigen kwaadaardige software te verspreiden. Daarom hebben we de afgelopen jaren juist verschillende beveiligingsmaatregelen genomen", zegt Antonis Kaladis, de man achter AutoPatcher. Volgens Kaladis zorgt de mogelijk nieuwe opzet voor meer problemen dan nu het geval is, maar zal het team zeker aan een "web-geörienteerde" oplossing gaan werken, die voor efficiëntere upgrades moet zorgen.

Reacties (3)
04-09-2007, 11:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-09-2007, 12:15 door Anoniem
Er is nochtans een simpele oplossing, dat Microsoft zelf een Autopatch
uitbrengt. Of iets sneller op de proppen komt een een Service Pack.
04-09-2007, 13:28 door Anoniem
Volgens Microsoft, dat pas sindskort achter het bestaan van het vier jaar
oude patchproject kwam

allez allez, big brother die dát niet wist, daar geloof ik niks van, mannekes.
Integendeel, toen alles nog XP was, was het niet erg. Nu moet XP er uit,
Vista in de strot, en liefst zonder dralen, en dan zijn gouden hulpmiddelen
zoals Autopatcher een doorn in het oog...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.