Hollywood beloofde hem een gouden toekomst als hij belastende informatie over verschillende torrentwebsites wist op te graven, maar na zijn hackpraktijken liet de Amerikaanse filmorganisatie MPAA hem als een baksteen vallen, waarop hij zijn activiteiten aan het publiek bekendmaakte. De MPAA beloofde hacker Robert Anderson een goed betaalde baan, een huis, een auto, alles wat hij nodig had, zolang hij Hollywood kon beschermen.
Naar eigen zeggen moest Anderson op elke manier mogelijk de belastende informatie zien te vinden, waardoor hij uiteindelijk het e-mailsysteem van de torrentsite Torrentspy kraakte. De MPAA ontkent echter dat ze wisten dat Anderson illegaal bezig was. TorrentSpy heeft vanwege deze illegale praktijken inmiddels zelf een aanklacht tegen de MPAA ingediend.
Anderson wist de server van TorrentSpy te kraken door het wachtwoord te raden. Hij maakte daarna aanpassingen zodat alle e-mails nog voordat ze werden afgeleverd, werden doorgestuurd. Onder de doorgestuurde gegevens bevond zich de broncode van de TorrentSpy backend, iets wat de MPAA interessant vond, omdat het een eigen nep-torrensite wilde starten.
Een Amerikaanse rechter heeft de aanklacht van TorrentSpy ongegrond verklaard, omdat de praktijken van de MPAA niet in strijd met de aftapwetgeving zouden zijn. De torrenstite gaat nu in hoger beroep. "Het is moeilijk om met droge ogen te zeggen dat je die informatie legaal kunt verkrijgen. Er had een ethisch rood alarm moeten afgaan", zegt cybercrime expert Paul Ohm.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.