image

"Olympische Spelen katalysator voor computercriminaliteit"

vrijdag 7 december 2007, 11:32 door Redactie, 2 reacties

De Olympische Spelen van volgend jaar zullen voor een toename van cyberaanvallen, phishing, fraude en andere computercriminaliteit zorgen, zo voorspelt beveiligingsbedrijf Websense. Zo zouden politieke activisten DoS-aanvallen op Olympische sites uitvoeren om aandacht te krijgen, en proberen criminelen via "Olympische" e-mail mensen op te lichten. Ook het hacken van sportsites om zo internetgebruikers te infecteren zal plaatsvinden.

En niet alleen sportsites zijn doelwit. Volgend jaar zullen er namelijk meer gehackte websites zijn die malware verspreiden, dan pagina's die zelf door virusschrijvers worden gemaakt, en met name populaire sites zijn gewaarschuwd. Dit jaar zagen we al tal van goed bezochte websites die bezoekers met malware infecteerden, en die trend wordt volgend jaar doorgezet. Verder krijgen internetgebruikers met kwaadaardige "comment-spam" op forums en blogs te maken, die links naar gevaarlijke websites bevatten. Daarnaast zouden ook de iPhone en Mac de interesse van computercriminelen wekken, die via "cross-platform web-aanvallen" ook niet-Windows systemen aanvallen.

De laatste opmerkelijk voorspelling die Websense doet is dat er volgend jaar ergens in de wereld een belangrijke hackersgroep wordt opgerold door justitie.

Reacties (2)
09-12-2007, 18:58 door Anoniem
Alles dat grote aandacht van het volk heeft, is toch
interessant om te misbruiken? En is altijd een paar procent
die dat ook zal proberen.
10-12-2007, 09:50 door Anoniem
Wat een marketing bullshit!

Dit werd namelijk vier jaar geleden ok geroepen voor de
Olypische Spelen in Athene... En wat is er toen gebeurd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.