image

Virusprotectie Certificaat

maandag 12 maart 2001, 17:39 door Redactie, 0 reacties

Het informatiebeveiligingsbedrijf NedSecure Consulting wil organisaties de mogelijkheid bieden om op gestructureerde en controleerbare wijze virusprotectie maatregelen op het vereiste niveau te brengen. De enorme toename van het aantal lastig te herstellen infecties door virussen en aanverwante code, het snel toenemen van het intelligentieniveau en de verspreidingsmethoden van deze code en het gebrek aan diepgaande expertise bij beheerders roepen om het herzien van huidige technologieën, configuraties en beleidsmaatregelen. Ondanks het feit dat virusprotectie technologie zelf eindelijk op grote schaal wordt ingezet, blijkt uit de dagelijkse praktijk dat zowel de effectiviteit als de beheersbaarheid van technologie en beleid nogal te wensen overlaat. Dit geldt helaas niet alleen voor kleinere ondernemingen maar ook voor de grotere.

Het unieke van het virusprotectie Certificaat is de geschiktheid voor de technologie van iedere virusprotectie fabrikant. De audit zelf wordt ter plaatse uitgevoerd en bestaat uit een technische en organisatorische nul-meting, gevolgd door een vervolgmeting binnen 6 maanden. De uit de nul-meting voortkomende conclusies en aanbevelingen kunnen bij voldoende opvolging, leiden tot het certificaat.

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van een jaar, en kan door middel van het goed doorstaan van een vervolgmeting worden verlengd. Een gecertificeerde organisatie kan tevens aantonen dat in geval van het doorgeven van virussen aan derden er sprake is van overmacht. Er is immers bijzondere aandacht besteed aan de inzet van virusprotectie maatregelen (betrachte zorgvuldigheid).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.